ПОДМЯНА: Египет пенсионира съветски танкове

Африка

ПОДМЯНА: Египет пенсионира съветски танкове

8162
на 29.06.2020
ПОДМЯНА: Египет пенсионира съветски танкове
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Египет смята да пенсионира и нареже на скрап стотици танкове, произведени в Съветския съюз, съобщи израелската редакция на нюзру.

Според министъра на транспорта на африканската страна генерал-майор Камел ал Вазир правителството в Кайро е имало намерение да купи 500 направени в Русия бойни машини.

"Ние също имаме принципна договореност с колегите от Москва за създаване на съвместно предприятие за производство на танкове. Предвижда се заводът да работи по руски лиценз на територията на нашата страна", е посочил още той.

Египет през 1992 г. е подписал подобен договор със САЩ. По-късно в африканската страна е било създадено предприятие за производството на танкове Abrams, допълни цитираната медия.

препоръчано
свързани новини

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК