Подозират принц на Люксембург за отстрела на най-голямата мечка в Европа

Европа

Подозират принц на Люксембург за отстрела на най-голямата мечка в Европа

6174
на 06.05.2021
Подозират принц на Люксембург за отстрела на най-голямата мечка в Европа
Автор:   ПИК

Еколози подозират, че принц от Лихтенщайн е застрелял може би най-голямата мечка в ЕС по време на ловна експедиция в Румъния през март, предаде Би Би Си. Те твърдят, че принц Емануел фон Лихтенщайн е получил разрешение да отстреля женска мечка, която е причинила щети на някои ферми.

препоръчано

Но не е била застреляна женската, а известния мечок-гигант Артър, 17-годишна кафява мечка.

Принцът, който живее в Австрия беше потърсен няколко пъти за коментар от Би Би Си, но все още не е отговорил на въпросите. 

Националната служба за опазване на околната среда в Румъния започна разследване на смъртта на мечока, предава БГНЕС.

Ловът на трофеи беше забранен в Румъния през 2016 г., тъй като кафявата мечка е защитена от директива на ЕС. Но ловът е разрешен за "проблемни" мечки, които причиняват щети. Румънски медии съобщиха, че местен фермер се е оплакал от проблем с три женски и техните малки преди време, но и че убийството през март не е решило проблема.

Ръководителят на румънската Национална агенция за защита на околната среда Октавиан Берчану каза, че миналата седмица е започнало разследване защо е застрелян огромният мъжкари че за убийството са заподозрени и местни бракониери.

 

 

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това