Вход
София
Времето в София -2 o C

ПОД ЛУПА: Коритаров отчете ключовата роля на Борисов за победата на ГЕРБ и безизходицата в БСП

ПОД ЛУПА: Коритаров отчете ключовата роля на Борисов за победата на ГЕРБ и безизходицата в БСП

на 27.05.2019
27839
15
ПОД ЛУПА: Коритаров отчете ключовата роля на Борисов за победата на ГЕРБ и безизходицата в БСП
Автор: ПИК
27.05.2019
15
27839

"Ако не беше Бойко Борисов, резултатът можеше да бъде по-различен, но на ниво експертиза на кандидати - БСП отстъпваше. Борисов се появи като фигурата на успокоението и сигурността. Той каза, че българите не искат да чуват послание, а да имат повече доходи, ред и спокойствие." Това заяви пред БНР журналистът Георги Коритаров и коментира, че избирателите в България предпочитат прагматизма пред идеите и посланията.

"Не е верен изводът, че хората приемат за нормално облагодетелстването на властта - по данни, които видях, ГЕРБ е загубила 240 хиляди свои избиратели в тази кампания. Това, което се случи с гейтовете, подразни хората", заяви анализаторът.

Според Коритаров БСП e сметнала, че някой е решил вместо нея основната задача, "която не е да свалиш доверието от опонента, а да надградиш доверие към себе си и да разгърнеш политики".

"БСП има структурна невъзможност да бъде автентична алтернатива. БСП не знае как да го направи", коментира още Коритаров.

По думите му в "Демократична България" неизбежно ще възникнат вътрешни противоречия, защото не са единен политически субект с един лидер: "Те трябва да мислят как да се подредят, за да вървят напред."

"Това, което изповядва ВМРО, в моя ценностен периметър е нещо, което никога не бих подкрепил - нито негативизма към турците и циганите, нито антимигрантския патос. Това са неща, които отхвърлям като антидемократични. Притеснявам се, че това се харесва на 8% от българите", коментира още журналистът и добави, че коалицията "Обединени патриоти" е под сериозен риск.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17335
архив

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник.

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x