ПОД ОБСТРЕЛ: Силни експлозии разтърсиха Киев тази нощ, градът е нападнат от три страни

ТЕМА

ПОД ОБСТРЕЛ: Силни експлозии разтърсиха Киев тази нощ, градът е нападнат от три страни

38444
на 16.03.2022
ПОД ОБСТРЕЛ: Силни експлозии разтърсиха Киев тази нощ, градът е нападнат от три страни
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Последните няколко дни са много тежки в Киев. Градът е нападнат от три страни – запад, север и изток. Постоянно се чуват удари по въздуха. Противовъздушната отбрана работи засега, но има много тежки поражения върху жилищни сгради, детски градини, училища, по улицата. Това каза пред бТВ сънародникът ни Николай Иванов, който е в Киев със семейството си.

препоръчано

Той добави, че всяка вечер се чуват се престрелки, гонят се диверсанти и почти не може да се спи.

В Киев има комендантски час. Сънародникът ни добави, че в хранителните магазини няма почти нищо.

„През първите дни на войната се опитахме да се евакуираме, имаше телефони за евакуация на българи. Имаше едно семейство, което живееше тогава в Кременчуг, те ми дадоха тези телефони. Отначало се свързаха с тях, казаха „Добре, няма проблем“, после глас в пустиня. Звъняхме няколко дни, никой не ни вдига и решихме да си останем тук, защото нямаше варианти“, разказва Николай Иванов.

Силни експлозии е имало късно снощи в западните предградия на Киев, съобщава БГНЕС.

Руската артилерия и бойни самолети продължават да нанасят удари по различни украински градове. През нощта са били задействани сирените в град Лвов, в западната част на Украйна, която досега оставаше встрани от бойните действия, информира Нова телевизия. 

Преди два дни военна база извън града, недалеч от полската граница, беше ударена с руски ракети. Загинаха най-малко 35 украински войници.

В поредно видеообръщение президентът Володимир Зеленски каза, че мирните преговори с Русия започват да „звучат по-реалистично, но все още е необходимо време", за да се постигне пробив. Русия продължава да настоява Украйна официално да се откаже от всякакво намерение за присъединяване към НАТО и официално да признае отцепилите се провинции Донецк, Луганск и Крим.

„Всички трябва да работят, включително нашите представители, нашата делегация, за преговори с Руската федерация. Трудно е, но важно, тъй като всяка война завършва със споразумение. Срещите продължават. Позициите по време на преговорите вече звучат по-реалистично. Все още обаче е необходимо време, за да бъдат решенията в интерес на Украйна. Окупаторите извършиха явни нови военни престъпления. Те нанасят удари към мирни градове, цивилна инфраструктура. Броят на ракетите, използвани от Русия срещу Украйна, вече надхвърля 900. Има толкова много авиобомби, че е невъзможно да ги преброим”, заяви Зеленски.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Борислав Цеков с РАЗБИВАЩ коментар - на финалната права победителите са... (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! Борислав Цеков с РАЗБИВАЩ коментар - на финалната права победителите са... (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК