ПОЛИТИЧЕСКА ИНТРИГА: ДПС влиза с бутонките на ГЕРБ, не изключват коалиция с БСП

Акценти

ПОЛИТИЧЕСКА ИНТРИГА: ДПС влиза с бутонките на ГЕРБ, не изключват коалиция с БСП

77974
на 14.01.2021
ПОЛИТИЧЕСКА ИНТРИГА: ДПС влиза с бутонките на ГЕРБ, не изключват коалиция с БСП
Автор:   ПИК

"Това са най-важните избори от 1989 година насам, защото е след 10 годишно управление на ГЕРБ, което оставя държавата в катастрофално положение. Държавата трябва да се гради наново, както след 89-та година", заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид пред Нова телевизия.

препоръчано

Той категорично се притовопостави, че някога са поддържали ГЕРБ и заяви, че това лесно може да бъде проверено, защото винаги са се държали като опизиция. Там където са гласували с управляващите е било единствено за евроатлантическия път на страната ни, както и за техни предложения внесени от ГЕРБ, като 9 процента сваляне на ДДС за детските стоки, което е по искане на ДПС и подкрепено от управляващите.

"Наистина става въпрос за политическо доверие. 30 години всеки си измисля някакви митологеми за ДПС, обясняват че няма да работят с нас, а после ни гонят по коридорите да подкрепяме законопроектите им. ДПС си има принципи, решения на колективните органи. Създава се една митологема и срещу г-н Пеевски, виждате как всеки си измисля всякакви неща за него", заяви Хамид.

За думите на Румен Радев от преди дни, когато опита да пакетира Борисов и Пеевски, Хамид заяви, че това е с цел да влезе в медиите. "Преди дни имах интересен спор с един обикновен гражданин за орташката тема. Запита ме, кой устройва тази дата 28-и март датата за изборите, което всъщност устройва ГЕРБ. Медиино говорят за сваляне от власт, а всъщност им помага и ме попита, дали пък тук да няма нещо орташко. Аз опитах да възразя, защото вероятно се отдава на политическа младост", заяви Хамид.

Той подчерта, че ДПС винаги се е отнасяла с уважение към всички институции, включително и към президентската и тя не се е променила, както и се е видяло и по време на консултациите. "Преди 5 години политическото време изискваше определи действия. Ако си спомняте ние започнахме нашите тези, какъв президент очакваме още преди появята на регистрациите на партията", заяви Хамид и допълни, че от партията са поискали оставката на Радев в моментът, в който войната между институциите е ескалирала до степен в която премиер и президент не могат да си говорят, което блокира работата в държавата.

"Ние взехме нашите политически решения, продуктът е на лице, гражданите взеха своето решение", заяви Хамид за избирането на Радев за президент и подкрепата на ДПС.

Според депутатът от ДПС моделът на коалиции е изчерпан, като са важни управленските програми, приоритетите и след това да се търсят изпълнители на тези програми. От движението имали своята програма и ще я предложат на всички, като ще видят до коя партия ще се доближат най-много за възможно управление.

"Не искам да мисля, че след 30 години демокрация може да се стигне до там, че да не се признаят изборите. Аз съм убеден, че българските граждани са достатъчно интелигентни, че да не се стигне до там", заяви още Хамид.

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това