Политологът Димитър Ганев: Ако няма кабинет, животът на 45-ото Народно събрание приключва между 8 и 12 май

Епицентър

Политологът Димитър Ганев: Ако няма кабинет, животът на 45-ото Народно събрание приключва между 8 и 12 май

92105
на 20.04.2021
Политологът Димитър Ганев: Ако няма кабинет, животът на 45-ото Народно събрание приключва между 8 и 12 май
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Проектокабинетът на ГЕРБ трябва да разчитаме като политически знаци - Бойко Борисов е склонен да не е министър-председател и с фигурата на Даниел Митов се търси послание за евроатлантическа насоченост“. Това коментира пред БНР политологът Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Той посочи, че от „Има такъв народ“ зависи дали ще има кабинет. 

„Ако няма кабинет, животът на 45-ото Народно събрание приключва между 8 и 12 май. Ако има кабинет, ще има ясна програма и ограничен мандат. 45-ото НС няма политически потенциал да роди стабилен кабинет въобще“. 

„Настроение анти-ГЕРБ може да направи спойка. Проблемът ще дойде, ако се направи анти-ГЕРБ кабинет, той трябва да сформира позитивен дневен ред. Тогава ще е трудно на партии с различни цели и идеи да постигнат консенсус... Опасността пред протестните партии е протестният наказателен вот от 4 април да не се реализира в такъв мащаб. Предизвикателството пред ГЕРБ, БСП, ДПС е да напуснат непрестижната роля на партии на статуквото“, поясни Ганев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 125
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК