Политологът Стойчо Стойчев с експресен коментар: Единствената спирачка в момента Радев да се превърне в пълен властелин са Иван Гешев и прокуратурата

Епицентър

Политологът Стойчо Стойчев с експресен коментар: Единствената спирачка в момента Радев да се превърне в пълен властелин са Иван Гешев и прокуратурата

305745
на 17.07.2021
Политологът Стойчо Стойчев с експресен коментар: Единствената спирачка в момента Радев да се превърне в пълен властелин са Иван Гешев и прокуратурата
Автор:   ПИК

Единствената спирачка в момента президентът Румен Радев да се превърне в пълен властелин са Иван Гешев и прокуратурата. Това заяви пред БНТ политологът Стойчо Стойчев.

препоръчано

„Иван Гешев не се харесва на определени хора от обществото. Натискът върху него сега по същество е политически – коментира Стойчо Стойчев. - Добър или лош, към момента това няма значение. Важно е, че той ще бъде обект на натиск единствено по политически подбуди. Точно заради това е напълно нормално да реагират в прокуратурата хората. Хубаво е да си спомним за разделението на властите. Ако можеше служебния кабинет да смени и главния прокурор, президентът Румен Радев сега щеше да е абсолютен властелин във всички власти.  Единствената спирачка в момента за това са Гешев и прокуратурата. Дайте си сметка, какво би се случило ако президента може да махне и Гешев. В държавата няма да има човек, който да спре Радев да си прави каквото си иска. За мен, Радев контролира абсолютно всеки ход на това правителство, защото най-малкото на неговата сметка се пише всеки успех или неуспех на това правителство.  Иначе, теориите че зад Гешев стои задкулисието, а зад Радев – Решетников, може да се въртят до безкрай, така няма да можем да спрем да говорим”.

Политологът коментира и и политическата ситуация след изборите.

„Като общество и наблюдатели живяхме между двата парламентарни вота с илюзията, че има някаква синергия между ИТН и партиите на протеста, но излезе че не е така с обявения от Трифонов кабинет – каза Стойчо Стойчев. - Ясно е, че трябваше да се сондират мнения. Щеше да е много по-елементарно като казус, ако Слави Трифонов беше поканил хората от партиите на протеста на някаква формална среща, на която да обсъдят какво точно смята да прави и как. Иначе е факт, че направи един добър ход с това, че заложи на Николай Василев. Всичко което се изля върху този човек след това бе грозно. Това с избора му бе сигнал на предвидимост, на възпиране на хаоса, залагайки на един такъв познат политик с доказан авторитет. Сега, на когото и да заложи, винаги ще остане какво този човек е правил в миналото и какво носи със себе си. Изпитан политик, очукан от битки, като Василев, бе по-добър вариант за такъв премиер, отколкото напълно ново лице. Реално, въпросът кой реди министрите на Слави е без значение, поне за мен. Въпросът е, как ще се формира мнозинство в парламента. Има тлеещи конфликти, натрупано напрежение между отделните сили. Иначе съм съгласен, че новите лица имат по-големи кредити на доверие. Ние българите обаче гледаме на политиците, като гащи за еднократна употреба. Трябва да се задоволим очевидно с посредствени политици, за един-два мандата, и да не разчитаме на някои, които са се изковали като политици през годините. Има много такива, които са се изковали, а сега стоят на бунището. В парламента в момента е разковничето.

ИТН  и Слави са си избрали начин да комуникират като лидерите на „Ал-Кайда”, на тъмен фон. Вместо да седне и да обсъжда важни неща с Мая Манолова и Христо Иванов, Слави праща емисари. Той трябва да осъзнае, че трябва да се ангажира директно. В момента, реално, Трифонов е като Фетухллах Гюлен - праща разни послания по интернет”.

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това