Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)

Акценти

Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)

108004
преди 54 минути
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Няма нови послания, няма битка на лидери и еството, че активно се бори с купувачите на гласове. Всеки ден по медиите има репортажи за заловени купувачи на гласове по малките градове и махали. Арестуват определени хора с определени прякори. Това се мултиплицира във всички медии, но то пък обезкуражава все повече българи да отидат да гласуват и постига обратен ефект. Всеки си казва "за какво да гласувам, като всички са си продали гласовете или поне половината от тези, които ще гласуват, аз ако отида, моят глас ще отиде никъде, обясни в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV политологът Николай Николов.

препоръчано

По думите му отвращението към изборите е било заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук пред президентството. Според него до този момент България, изборите и активността са вървели в едни стабилни граници. 

"От момента в който той излезе с юмрука започнахме да се занимаваме с някакви изкуствено създадени проблеми. Започна един огромен социален експеримент от който нямахме нужда. От тогава загубихме години за да разберем, че политиците трябва да седнат и да се разберат, а не да чертаят червени линии каквото правят до сега. Това убива всички опити за коалиции. Вижда се обаче със сигурност, че да има редовно правителство трябва да има коалиция. Възможни са два вида коалиции, едната - дясна ГЕРБ, ППДБ и някоя малка евроатлантическа партия и другата - лява около Възраждане, БСП и евентуално ИТН. Всеки избирател трябва много добре да знае, че отивайки да гласува няма как неговата партия да вземе 121 депутата и ще трябва да направи коалиция. На миналите избори за да влезе една партия в парламента бяха нужни 7 гласа за нея във всяка една от 12000 секции, а сега ще са нужни едва 6 гласа. Това ни донесе промяната за тези 4 години, седем пъти избори и все по-ниска избирателна активност", завърши Николай Николов.  

Целият разговор гледайте във видеото:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК