Политолог с прогноза пред ПИК TV: Вървим към предсрочни избори, на които ще има три стабилни партии. "Величие" отпадат, ППДБ се сриват още, а за БСП ще е успех, ако изобщо влязат в НС (ВИДЕО)

Акценти

Политолог с прогноза пред ПИК TV: Вървим към предсрочни избори, на които ще има три стабилни партии. "Величие" отпадат, ППДБ се сриват още, а за БСП ще е успех, ако изобщо влязат в НС (ВИДЕО)

294420
на 19.07.2024
Политолог с прогноза пред ПИК TV: Вървим към предсрочни избори, на които ще има три стабилни партии. Величие отпадат, ППДБ се сриват още, а за БСП ще е успех, ако изобщо влязат в НС (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На ПП им е традиция да нарушават Конституцията още от началото, когато Кирил Петков стана министър и когато излъга всички, че той няма двойно гражданство. Сега искаха президентът да наруши Конституцията и то така да я наруши, че след това всяка една партия да може да му поиска импийчмънт. Трябва вече да се прави малка разлика между ПП и ДБ, защото особено за ПП тази Конституция е, извинявам се за израза, някакъв парцал, в който те могат да си бършат краката. Такъв коментар направи политологът Николай Николов за абсурдните искания на ПП за отлагане на мандата в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV. 

препоръчано

"Виждаме, че за тях дори в управлението на София законите на България не важат. ВАС издаде едни заповеди за премахване на едни колчета, а общинският съвет, воден от техния представител, и кмета на София Васил Терзиев, който е от ППДБ и "Спаси София", отказват по всякакъв начин да изпълнят закона. ПП се оказа една партия, която по всякакъв начин нарушава Конституцията, законите и решенията на съда", допълни Николов. 

По думите му в момента е явно, че отново вървим към избори. Той припомни, че още преди два месеца е прогнозирал, че при такава конфигурация правителство едва ли ще има. 

"В българския парламент моментната ситуация е много интересна, защото има два вида партии. Те вече не се делят на леви и десни, либерали и консерватори и така нататък, а се делят на стабилни и нестабилни. Първият вид са партии с вътрешна стабилност, които нямат проблеми пред хората и медиите или поне видимо. Това са три партии в момента ГЕРБ, "Възраждане" и ИТН. Вторият вид партии са тези, които се разпаднаха или са в полуразпад. "Величие", там видяхме какво стана, БСП, които са в полуразпад и пак не се знае кой им е председател, най- неочаквано ДПС, въпреки че пред вас аз го прогнозирах през януари и попитах "в кое посолство ще се скрие Пеевски, като го махнат от ДПС". Това попитах още когато Пеевски стана съпредседател", припомни политологът. 

По думите му тази криза в ДПС е започнала още когато са свалили успешния кмет Хасан Азис в Кърджали. Според него четвъртата нестабилна партия в момента е ПП-ДБ.

"Там имат огромни вътрешни проблеми. ПП искат едно, ДБ искат друго и макар че не излиза по медиите, това се знае. Самата коалиция ДБ също имат някакви проблеми. В момента стабилните партии поне тръгват със стройни редици на избори и те имат по-голяма вероятност да привлекат хора. Как да гласува избирателят за четирите нестабилни, като не знае защо се карат помежду си и кой им е ръководител",  очерта ситуацията Николов.

По думите му големият въпрос е колко партии ще влязат в следващия парламент. Според него "Величие" са направили лоша услуга на всички нови играчи и хората трудно вече ще се доверят на нови партии, които не познават и не занаят за какво искат да са в парламента. Полититологът е категоричен, че ще има още по-малка избирателна активност и при тази ситуация на нестабилни партии ще има и пренареждане на местата на играчите.

"Примерът на "Величие" с влизане в парламента, разпадане и изчезване буквално още първия ден. Това "Величие" показа на хората, че не трябва да гласуват за малки партии, защото не се знае какви са, кой стои зад тях и каква е тяхната идеология. Те и за големите вече не искат хората да гласуват и сега за кого да гласуваме на тези избори? Ясно е, че избирателната активност ще е още по-ниска. Аз обаче винаги съм казвал - гласувайте, излезте и покажете, че ви има. Защото като не гласувате, никой не се интересува от вас. Стабилните партии могат да привлекат някакъв електорат, аз още преди две години казах, че на България не й трябват политически експерименти - трябва й стабилност. Трите стабилни партии са коренно различни, те ще влязат отново в парламента. ДПС също, да, те са нестабилни, но имат стабилни структури. "Величие" отпада, БСП, на които не им се знае кой е председател, ако влязат, това за тях ще е уникален успех, ППДБ ще се сринат, това е ясно, само остава да видим този път с колко", заключи Николай Николов. 

Целия разговор гледайте във видеото: 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК