Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: ГЕРБ може да вземе и 30% при тази избирателна активност! Всичко зависи от тези, които... (ВИДЕО)

Час Пик ГЛАВНА

Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: ГЕРБ може да вземе и 30% при тази избирателна активност! Всичко зависи от тези, които... (ВИДЕО)

146149
на 06.06.2024
Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: ГЕРБ може да вземе и 30% при тази избирателна активност! Всичко зависи от тези, които... (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тази кампания, както започна, така ще е и завърши. Има малки разлики в нагласите на избирателите, но не са фрапиращи в една или друга посока. Това, което видяхме, са грозни картинки от страна на ПП-ДБ с плаката "Денков, Пеевски и Борисов". Стигна се до най-ниското ниво в пиара - да се говори за физически недъзи на политически противник. Нови идеи и нови хора, които да водят към увеличаване на избирателната активност липсваха. Така коментира политологът Николай Николов финала на тази предизборна кампания в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" в по ПИК TV.

препоръчано

По думите му тези грозни билбордове са направили така, че още хора да се откажат да гласуват, вместо да мотивират някой да излезе и да подкрепи ППДБ. Той припомни, че в други кампании много от партиите са говорили за или против машинния вот или за машинното гласуване, а в тази кампания темата е отсъствала напълно. 

"Темата за така наречените "мадуровки" отиде доста далеч и в страни от кампанията този път и никой не говореше за това. Фактически обаче с включването на машините в изборите все по-малко хора започнаха да участват в тях. На тези избори активността ще е 35-40 процента максимум. Ако погледнем данните от изборите преди машините и след тях, ще видим, че отливът на гласуващи започна с тяхното въвеждане. Вместо да върнат доверието в политиката, те го свалиха. Другото, което сваля доверието, са самите политици. На практика на тези избори - 2 в 1, ще гласуват тези избиратели, които гласуваха и преди година на националните избори", допълни Николов.

По думите му всички 240, които бяха в последния парламент, са виновни за отлива на избиратели от изборния процес. Според него това, че някои партии дори са предали своите избиратели, е довело до още по-голяма апатия на хората към изборите. 

"Странното е, че тези агенции, които дават близо 50% активност, на която аз не вярвам, същите дават и второ място на ППДБ. Останалите агенции, които дават около 40% активност, казват, че ППДБ ще са четвърти. Три малки партии стоят на входа на парламента, близо до 4%, проблемът обаче пред тях е, че като идеология не предлагат нещо по-различно. В повечето от тези нови партии са пак бивши някакви членове на други партии. Включително и Ваня Григорова се свърза със стари муцуни. На старите муцуни им е минало времето и хората искат нови хора и нови идеи. Явно тези стари муцуни много искат да се върнат отново, но ако успеят, ще е временно. Точно това дърпа малките партии надолу", категоричен е политологът.

Според Николай Николов обаче, ако някоя от тези малки партии влезе в парламента, това ще разбърка нещата. Той прогнозира, че вероятно ще има правителство около ГЕРБ. 

"ГЕРБ ще вземат близо 30% според мен при тази избирателна активност. Без ГЕРБ няма как да стане правителство, но е трудно да се каже кои ще влязат в това правителство, защото парламентът ще е много фрагментиран. По време на тази кампания отново всеки плюеше всеки, а сега ще трябва да правят коалиции. Всички социолози дават огромен брой колебаещи се за кого да гласуват между 200 и 400 хиляди. Това е огромен вот, който може да наклони везните към някоя от партиите. Според мен това са предимно разочаровани хора от ППДБ. Освен това между 5 и 6 процента излизат да гласуват с "не подкрепям никого"", заключи Николай Николов.

Целия разговор гледайте във видеото:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК