Политолози: Провалът на 45-ия парламент е програмиран. Борисов беше поставен в капан

Епицентър

Политолози: Провалът на 45-ия парламент е програмиран. Борисов беше поставен в капан

329276
на 07.05.2021
Политолози: Провалът на 45-ия парламент е програмиран. Борисов беше поставен в капан
Автор:   ПИК

Много е показателен програмираният провал на това Народно събрание. На практика парламентът така и не се конституира. Това е изключително сериозен проблем, защото има мнозинство. "Има такъв народ", има и такова мнозинство. Приеха се промени в Изборния кодекс с подкрепата на ДПС, която уж не беше желана от ИТН. Това заяви пред Нова телевизия политологът доц. Антоний Гълъбов. 

препоръчано

"Това народно събрание всъщност представлява сбор от предизборни щабове на отделните партии", заяви на свой ред политологът Татяна Буруджиева.

"Да се смята, че едно общество може да се управлява само чрез скандали и да не се търси допирната точка, аз разбирам до известна степен Бойко Борисов да оттегли кандидатурата на ГЕРБ за ЦИК и да отговаря за действията на другите. Той наистина е поставен в капан", отбеляза социологът Мира Радева.

На въпрос трябва ли прокуратурата да подхване случая с бизнесмена Светослав Илчовски политологът Татяна Буруджиева заяви следното: „Има си процедура за това кога прокуратурата започва действие. Призовавам всеки, който има какво да каже, да го направи. От Комисията по ревизия очаквам повече документация", заяви Буруджиева.  

„Първо нека започнем с името на тази комисия. Тя е комисия по проверка, а не по ревизия. Това, че г-жа Манолова предпочита да я нарича така е неин проблем. НС не е ревизионен орган”, каза Гълъбов. 

"Когато някой има някаква информация за нещо, по закон той е длъжен да го предостави на съответните институции. Ако не го направи, то това е сигнал за случващото се публичното пространство, от което никой не печели", допълни той. 

„Имам чувството, че организирано се върви към продължаващи дълго неразбории. Ясно е, че партиите влязоха в парламента, за да се противопоставят едни на други. Избрахме народни представители, които не искат да са такива. Като гледам инатлъка, с който всеки се опитва да надцака други, се опасявам, че политическата криза ще бъде по-дълга, отколкото сме си представяли", каза Мира Радева. 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това