Политолози с УБИЙСТВЕН коментар как турският Чаушеску - Доган, вкарва партиите в капан срещу Пеевски

Акценти

Политолози с УБИЙСТВЕН коментар как турският Чаушеску - Доган, вкарва партиите в капан срещу Пеевски

419668
на 02.09.2024
Политолози с УБИЙСТВЕН коментар как турският Чаушеску - Доган, вкарва партиите в капан срещу Пеевски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Политолози коментираха как Турският Чаушеску Ахмед Доган вкарва партиите в капан, като ги настройва да формират блок срещу Делян Пеевски и до какво ще доведе разцеплението в ДПС.

препоръчано

Регистрацията на ДПС-Ново начало за изборите и конфликта в партията коментираха журналистът Илхан Андай и политолозите проф. Румяна Коларова, Мехмед Мехмед, и Георги Проданов пред Нова тв.

Коларова смята, че важен въпрос е доколко може Ахмед Доган да направи мнозинство, така че да се противопостави на Делян Пеевски. По нейни думи сблъсъкът се дължи на това, че „Пеевски реши да бъде фронтмен“.

Коларова коментира и ситуацията в БСП, като посочи, че е важно дали конфликтът ще бъде определен като рейдърство.

Мехмед Мехмед подчерта, че в конфликта в ДПС се акцентира на личните отношения. Той допълни, че това обаче няма особено значение за избирателите. „Докато съществува ДПС, етническият елемент ще съществува“, смята още политологът.

Андай е на мнение, че „цялата система на ДПС работеше да остане етническият модел“. Журналистът коментира и отношенията между ДПС и президента Румен Радев. „Стратегията на Радев е ясна. „Убива“ лявото, обединява го без Корнелия Нинова, разчита на Ахмед Доган за 52-рото Народно събрание, когато ще се създаде и президентски проект“. Смята той.

Проданов каза, че „да говорим отделно за Доган и Пеевски е нещо, което не трябва да се случва“. Той допълни, че „сме в края на едно дълго съществуване на двамата заедно“. „Имаме символна война. Доган е символ и този символ трябва да бъде отнет. Но самите избори ще определят кой от двамата ще влезе в парламента“, смята политологът.

Според Андай обаче Доган вече е пробил ЦИК, като от нощес в сградата има негови депутати, които са превърнали салона в своеобразен сарай. Точно Турският Чаушеску вкарвал партиите в капан, като ги настройвал да формират блок срещу Делян Пеевски. Лидер на политическата сцена обаче оставал Бойко Борисов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК