Полицейските коли останаха без застраховката "Автокаско"

Животът днес

Полицейските коли останаха без застраховката "Автокаско"

9489
преди 4 часа
Полицейските коли останаха без застраховката Автокаско
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Автомобилите на министерството на вътрешните работи останаха без застраховка "Автокаско". Това твърди News.bg, като цитира свои източници. Министерството с най-големия автопарк ще трябва от собствения си бюджет да плаща в случай на инцидент нанесените щети по колите. А такива не липсват.

препоръчано

От документите по обявените обществени поръчки за застраховка на автомобилите на МВР се вижда, че поръчката за застраховка на автомобилите на МВР е разделена на две части - за гражданска отговорност и за автокаско. Източници от вътрешното ведомство коментират, че тази поръчка винаги е вървяла заедно.

От краткото описание на документацията на поръчката става ясно, че същата е обявена като "обособена позиция № 3 "Задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите на пътни превозни средства, собственост на Министерство на вътрешните работи" от обществена поръчка с предмет: "Застраховки на моторни превозни средства, инженерна и плавателна техника, в т.ч. допълнително монтирано оборудване в тях, собственост на Министерството на вътрешните работи (МВР), и такава получена за временно ползване от МВР" по 3 обособени позиции.

На основание чл. 21, ал. 6 от ЗОП във вр. с чл. 20, ал. 3, т. 2 от ЗОП, обособена позиция № 3 ще се възложи по реда, валиден за нейната прогнозна стойност - чрез събиране на оферти с обява по реда на Глава двадесет и шеста от ЗОП. Обособена позиция № 1 и 2 ще се възложат по реда на чл. 18, ал. 1, т. 1 във вр. с чл. 20, ал. 1, т. 1, буква "б" от ЗОП-открита процедура."

В Регистъра на обществените поръчки няма публикувана друга процедура повече от месец от обявяването на поръчка 02851-2024-0041 за гражданска отговорност.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК