Полицейският синдикат оспорва уволнението на ченгетата-купонджии от Сандански

Животът днес

Полицейският синдикат оспорва уволнението на ченгетата-купонджии от Сандански

3836
на 23.02.2021
Полицейският синдикат оспорва уволнението на ченгетата-купонджии от Сандански
Автор:   ПИК

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) изпрати до медиите съобщение във връзка със случая от преди седмица, при който бе констатирано, че служители на ОДМВР - Санданскиq нарушават противоепидемичните мерки за събиране на групи в заведения.

препоръчано

От синдиката посочват, че при нарушение на проотивоепидемиологични мерки от служителите на МВР, то следва те да понесат и съответната административна санкции.

"Но много спорен остава въпросът за дисциплинарната отговорност, вида дисциплинарно наказание и най-вече спазване на нормативни разпоредби в този процес", заявяват от СФСМВР.

Според СФСМВР е налице предубеденост и предрешеност по казуса, като се акцентира на служебно положение и професия. Като доказателство за това, според тях, е налично прессъобщение на МВР по случая, където се казва, че: "ще бъдат събрани всички необходими доказателства за установяването и ще бъдат извършени всички процедурни действия по доказване на дисциплинарното нарушение, за което е предвидено налагането на дисциплинарно наказание уволнение".

свързани новини

Синдикатът смята, че по този начин се посочвала целта - да се докаже дисциплинарно нарушение и то за което се налага дисциплинарно наказание "уволнение".

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 319
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това