Полицията в Германия издирва пироман, запалил здравен институт

Европа

Полицията в Германия издирва пироман, запалил здравен институт

1689
на 18.04.2021
Полицията в Германия издирва пироман, запалил здравен институт
Автор:   ПИК

Германската полиция разпространи снимки на заподозрян за палежа от миналата година на сградата на Института за контрол и превенция на заболяванията "Роберт Кох", предаде ДПА.

препоръчано

Органите на реда заявиха, че издирват млад мъж или такъв на средна възраст, за когото се твърди, че е изпратил по имейл самопризнание от интернет кафене в Берлин след нападението срещу централата на института, който заема основно място в борбата срещу коронавируса в Германия.

През октомври 2020 г. по сградата на института бяха хвърлени коктейли "Молотов" в момент на нарастващо напрежение заради подхода на провинциалните и федералните власти към пандемията.

Според полицията нападението е било политически мотивирано, отбелязва БТА.

Охранител на сградата е видял няколко човека в нощта на нападението и е станал свидетел на хвърлянето на бутилките със запалителната течност. Той успял да изгаси пламъците, но заподозрените избягали.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози. Всички новозаразени са с британски щам (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози. Всички новозаразени са с британски щам (НА ЖИВО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това