Полицията следи стриктно поставените под карантина в Кюстендилско

Региони

Полицията следи стриктно поставените под карантина в Кюстендилско

7256
на 29.03.2020
Полицията следи стриктно поставените под карантина в Кюстендилско
Автор:   ПИК

Към стриктно спазване на задължителната домашна карантина на завърналите се от чужбина жители на Кюстендилска област призовават от ОД на МВР – Кюстендил, съобщава „Струма.бг”. В противен случай нарушителите ги грози да попаднат под наказателно преследване.

препоръчано

За установените такива случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс. 

„Действително от полицията са стриктни, даже ми се обадиха по телефона да ме предупредят. Ние живеем в блок без асансьор, на петия етаж. Смилих се над момчетата и казах, че ще им се покажа от терасата”, разказва кюстендилец, завърнал се от Германия преди седмица.

Продължават стриктни проверки на изградените КПП-та. За Кюстендил те са в с. Цървеняно, с. Невестино, с. Жиленци и на изхода на Кюстендил при разклона за с. Соволяно.

Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес.  Възникналите други спешни обстоятелства се попълват в декларацията, екземпляр от която се оставя на КПП-то. Препоръчва се на пътуващите декларацията да бъде попълнена в 2 екземпляра. Ако пътуващите нямат бланка на декларацията, ще им бъде предложена на контролно-пропускателния пункт.

Същевременно само в четвъртък в Кюстендилска област са подадени 27 заявления за издаване на лични документи. От полицията уточняват, че при неотложна нужда от смяна въпреки удължения срок до края на октомври е задължително спазването на дистанция.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 310
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това