Половината гърци не могат да си позволят почивка това лято

Балкани

Половината гърци не могат да си позволят почивка това лято

15141
на 03.08.2024
Половината гърци не могат да си позволят почивка това лято
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Проучване в Гърция показва, че половината гърци не могат да си позволят почивка това лято.

препоръчано

Опозицията обвинява правителството в липса на добра социална политика.

Само 10% от гърците могат да си позволят нощувка в хотел по време на лятната почивка, по данни на проучване на Европейския общ синдикат.

Директорът на Института по проучване на нагласите на потребителите, Левтерис Кйосес, съобщава, че 55% от гърците няма да ходят на почивка по време на отпуската си поради невъзможност да си платят нощувки и скъпите фериботни билети.

Гърците с ниски доходи прекарват по няколко дни при роднини в провинцията или при приятели на морето. За да спестят от разходите за гориво в районите, близки до море, водят децата си на близкия плаж за през деня, посочват данните.

Хотелиерите също потвърждават тенденцията на липса на финансови възможности на гърците, като съобщават, че в хотелите има повече чужденци, отколкото гърци.

Опозицията отново атакува с тези данни правителството за липса на икономическа политика за повишаване стандарта на гърците.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК