Вход
София
Времето в София 9 o C

Полфрийман уби и Лозан Панов. Ако не отстранят магистратския труп, значи има съучастник на най-висока позиция в държавата

Полфрийман уби и Лозан Панов. Ако не отстранят магистратския труп, значи има съучастник на най-висока позиция в държавата

на 17.10.2019
61974
23
Полфрийман уби и Лозан Панов. Ако не отстранят магистратския труп, значи има съучастник на най-висока позиция в държавата

Безумствата на австралийския убиец Джок Полфрийман не свършват. Освен 21-годишния студент Андрей Монов, когото намушка с нож преди 11 години, предсрочното му освобождаване буквално разстреля шефа на Върховния касационен съд - скандалният Лозан Панов.

И то по негова молба - и без това тежко оскандаленият с политическите си изяви и опитите да се набърка в работата на прокуратурата магистрат, накрая премина всички граници на приличието и професионализма и публично продиктува на съдебния състав от съда, който ръководи, кога и какво да отсъди по делото за предсрочното освобождаване на убиеца.

След тази позорна проява 10 от общо 14-те съдии в Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет въстанаха с декларация, която сурово осъжда безобразието на Панов и съвсем недвусмислено заявява, че този магистрат е недостоен да носи тогата, в която е облечен. Или, казано по-просто, поиска му оставката.

Оставяме настрана факта защо един съдия се превръща в защитник на доказан убиец. Вероятно по същите причини, по които и други 3-ма съдии от същия съд освободиха с над 6,5 години предсрочно извършителят на бруталното престъпление. Тези зависимости неизбежно трябва да бъдат разследвани от ДАНС, защото в пряк и преносен смисъл застрашават националната сигурност на България, както и живота и здравето на не един неин гражданин, още повече, че наглият убиец се закани да остане да живее тук.

Интересен е въпросът защо не иска да се върне в родината си и нашите органи на реда и сигурността трябва да дадат публичен отговор и на него.

А това, което извърши Лозан Панов, е най-нахалното предизвикателство, грозна храчка в лицето на всички магистрати и цялото правосъдие в България. Поборникът за ненамеса в работата на съда и бранител на неговата независимост, боецът срещу прокуратурата, която лови олигарси, съдията, който открито подлага на съмнения работата на Специализираните прокуратура и съд и професионалните достойнства на кандидата за следващ главен прокурор, публично подложи на нечуван и невиждан натиск трима съдии от съда, който ръководи.

ЕКШЪН ВЪВ ВСС: Топ магистратите шокирани от натиска на скандалния Лозан Панов върху съдии</p><p>

ЕКШЪН ВЪВ ВСС: Топ магистратите шокирани от натиска на скандалния Лозан Панов върху съдии

Със спор заради скандалната позицията на Лозан Панов и...

на 15.10.2019

Това го виждаме и чуваме. А колко пъти го е вършил, без да сме видели и чули?

Много е любопитно какво ще крещят сега соросоидните протестъри на подсъдимите олигарси срещу избора на Иван Гешев при положение, че тяхната омазана до ушите икона в лицето на Лозан Панов се изплю и на техните възгласи за независима съдебна власт.

Оказа се, че най-шумният ѝ представител Лозан Панов е затънал в такива зависимости, че вече изпада в истерия и дори не може да го крие.

Години наред председателят на най-върховния съд в държавата се държи нагло и гаменски по време на заседанията на Висшия съдебен съвет - напуска заседанията, когато въпросите към него не му харесват, не идва на заседания, когато се очаква да бъде атакуван за политическата му дейност, поддържа нерегламентирани контакти с небезизвестни адвокатски кантори, вика с есемеси пробити журналистки, за да натрапва безпочвените си тези и оправдания, укрива доходи, не попълва декларации според изискванията на закона, държи политически речи, мълчи одобрително след глупотевините, които наглата му женица дращи по адрес на съдебната власт и какво ли още не...

Изобщо смята се за недосегаем. И напълно забравя, че просто е домандатен.

А вече дори и това виси на косъм. Последните изстъпления на впрегнатия в примката на злокобни и задкулисни зависимости Лозан Панов преляха чашата на търпението на съдиите във Висшия съдебен съвет. Гневната декларация на съдийската колегия верятно ще постави на масата бъдещето му на шеф на ВКС още на следващото заседание. Само напълно непосветен в делата на Панов човек би се запитал как ли ще гласува оставката му Прокурорската колегия, която той от години безпочвено и противозаконно напада и лично, и заради конкретните ѝ предложения. И сметката е много проста.

10 съдии + 11 прокурори = 21 гласа "за" оставката на Лозан Панов. 

А са нужни само 17. 

Второ убийство, извършено от Полфийман отново и в, и извън затвора. И ритуално самоубийство на един самозабравил се магистрат.

Но и преди, и сега, и за в бъдеще Лозан Панов дължи на обществото отговори на следните въпроси:

1. Защо смята съдиите за "свещена крава", при положение, че те са простосмъртни и грешни като всички нас и могат само да превораздават, но не и да не подлежат на контрол - и от властите, и от обществото? Другото се нарича самоуправство.

2. Защо подлага на брутален натиск и дискредитиране прокуратурата в България, при положение, че това е държавното обвинение, което защитава държавния интерес? Държавата и общественият интерес ли са тези, които му пречат?

3. Защо използва служебното си положение на овластен магистрат, за да разгръща политическа пропаганда, кой му внуши това, срещу какво го прави и каква е крайната цел?

И накрая още един въпрос, чиито отговор може би съдържа и обяснението на горните три и сваля маската и на поведението на Лозан Панов, и на самия Панов и на цялата отвратителна палячовщина, която разиграва от години:

КОЙ И ЗАЩО ГО БЛЪСНА НА УЛИЦАТА, СЛЕД КАТО СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ШЕФ НА ВКС. И ЗАЩО СЛЕД ТОВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНО СЕ ОТКАЗА И ОТНОВО СЕ СЪГЛАСИ ДА СТАНЕ ТАКЪВ?

Ако Лозан Панов не отговори на този фундаментален въпрос, ще го направи този, който знае отговора.

Защото и обществото има право да знае кой и как се бори за правосъдие в България.

В момента оставката на Лозан Панов е в ръцете на Висшия съдебен съвет. И ако тя не бъде гласувана още на следващото заседание, обяснението може да бъде само едно - че наглецът и драстичният нарушител на законите в България, облечен с тогата на високопоставен магистрат, има съучастник на най-висока позиция в държавата, който го брани.

Дали пък именно такива действия, но по отношение на друга институция - БНР, не дадоха куража на и без това опозорения шеф на ВКС окончателно да се разпищоли и да прегази всички граници на благоприличието и професионализма?

Ако е така, жална ни майка! 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(23)
1
няма да го махнат
2
Най-точният индикатор, че този Панов си върши съвестно работата са всекидневните статии тук в ПИК срещу него. Аз като гражданин на тази държава подкрепям Лозан Панов!!!
3
ББ с единкуршум уби два заека. Първият като нареди на Панов да пусне Полфрийман Австралия ще му издества посещение при Кралицата, и вторият отстреля Лозан Панов, който е против Гешев.
4
Самото излъчване на този зависим истерик говори много! Вън тоя нагъл злодей!
5
Слаv4у иде с гулемия вибратур Neди-Пеdi да пази dупето...
6
Бабо Ивее ела да те мандръсам..
7
МВР ако търси укриващи се бандити или други такива субекти имам информация че по квартири в Ямбол в кв. Златен Рог бл . 27 точно до полицейски я блок на етажи 5, 9 ,10 , 11 и въобще квартирите в този блок се укриват разни странни хора ..проверете ..пиша до централата на МВР в София ..,а в Ямбол не вярваме много - много на червената полиция ..партийци вътрИ самУ ..
8
Слави Трифонов е прав,наистина няма друга такава държава.
9
Панов е един обикновен "нарцис". По-голям даже и от президента. И на двамата булките им диктуват. Разликата е в това, че булката на Панов е малко по-образована от президентшата.Иначе по манталитет и поведение и двамата имат нужба от специализирана помощ.
10
Май Лозан Панов ще убие Цацаров, че e правен неграмотник, който е подбрал некнижника Гешев с 0 обвинителни акта по свой образ и подобие.
11
ИЛИ ГАЛЕВАТА ОЩИ ВЕРВА ЧЕ ШИ СТАНИ КМЕТ - ПРИЗРАК НА БСП - ту.....АХАХАХ.....НА..БИХ ...ЛИ ВИ ГУ ..ПАК ...КОМУНЕНЦА ..!
12
Г-н Цветанов да си подаде оставка и от апартамента си с пазарна цена 1,5 млн. лв., г-жа Цачева също да подаде оставка от апартаменти си с пазарна цена 1 млн. лв., г-н Пламен Георгиев и той да подаде оставка от тризонета си с пазарна цена 360 000 евро, да си стягат тримата бохчите и да се запътват за излежаване, кой по 20 г., кой по 30 г., кой по 40 г. затвор, съгласно високия морален стандарт на ГЕРБ, приложен към Десислава Иванчева - 20 г. затвор за 187 000 евро поискан, но неполучен подкуп. (Да припомним, че г-н Цветанов влезе в политиката само с един чифт скъсани милиционерски чорапи, а г-жа Цачева, преди да постъпи в ГЕРБ, беше гола като мотика от ТКЗС-то на родното си село Драгана, общ. Угърчин.)
13
АКО ЕДИН УБИЕЦ МОЖЕ ДА РАЗИГРАВА ЦЯЛА ДЪРЖАВА- ЖАЛНА НИ МАЙКА.
14
Панов е отличен пример за платена чужда подлога , срам за гилдията си! Надали някога български гражданин е защигил така! Бок.лук!
15
Панов е отличен пример за платена чужда подлога , срам за гилдията си! Надали някога български гражданин е защигил така! Бок.лук!
16
Съдиите не са свещени крави поради простата причина че не са ИЗБИРАНИ или ПОСОЧВАНИ от някой, комуто СУВЕРЕНА е гласувал правомощия (в САЩ това е президента). Ние не сме президентска република. Т.е. нашите съдии са нещо като кифлите-семкаджийки, които решават медийната политика.
17
Всички вие от ПУК не чините колкото чепиците на Панов. Смешковци.
18
Не Панов, Гешев ще отстранят. След като видят резултата от изборите ще трябва да правят някои "жертвопринушения". Само как ще се разберат Тиквун и дубайският принц Шиши, но и това ще стане.
19
отговор на коментар
Я погледни по форумите кой защитава Панов не са ли лилавите, докато герберите се възмущават. Ако Борисов беше наредил да пуснат убиеца Кънев и Иванов щяха да пропищят медиите бе тъпак розав.
21
Един "корифей" на герберите дори предлага да се свика Веико народно събрание за свалянето на Л. Панов. Прелагам и втора точка на този форум - за корупцията в БФС. Така ще се"осмисли" съвсем идеята на герберите! Няма край про стотията на територията и нейното ядро е в НС !
22
Тая ива продължава да се заблуждава че и ''анализи'' може да прави освен да се рови из чуждите спални че в своята няма какво да намери.. Когато си и правно неграмотен не се ври да го показваш толкова чаик ачик....Не се напъвайте толкова защото хората имат глави на раменете си за да мислят самостоятелно и на 100% повече познания...
23
Тежко е положението на тази жена, известна като Баба Ива Травестита. Днеска пак извадил метлата и искала инпичман на президента, ужас болестта е в напреднал стади. Предлагам на Генерала да я мъндръса, та белким тази жена се оправи. А иначе бабо, при ери се в къщи, сипи си няколко водки, пък ако работи вибратора ползвай го, че ще ти хване паяжина шундата
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16872
архив

Чък Норис може да хвърли "1" с 2 зара.

няма нови новини
Днес: 123
hot
най-четени новини в момента
сега
2935
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за понеделник - Овните да внимават, проблеми тормозят Близнаците
x