Полша и Чехия разхлабват мерките

Европа

Полша и Чехия разхлабват мерките

2382
на 04.05.2021
Полша и Чехия разхлабват мерките
Автор:   ПИК

Полша и Чехия пристъпват от днес към постепенно сваляне на ограниченията и завръщане към нормалния живот след месеци на строги ограничения заради третата вълна на коронавируса, предават световните агенции.

препоръчано

След като от 1 май жителите на Полша получиха разрешение да използват откритите спортни обекти, а също така и закритите спортни зали и басейни, от днес врати отварят и големите търговски обекти тип мол, както и големите магазини за мебели.

Властите планират от 15 май ресторантите на открито за заработят, а две седмици по-късно да отворят и вътрешните си салони на 50 процента. Тогава се очаква да отворят и фитнес и кина. В средата на май ще падне и изискването за носене на маски на открито.

В Чехия от 10 май ще бъдат вдигнати забраните за работа на всички търговци на дребно, ателиета за ремонти, шивашки ателиета, обущарски ателиета, студия за татуировки и солариуми. От тогава отпада и изискването за носене на маски на открито.

 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това