Полша криминализира агресивните антиваксъри 

Европа

Полша криминализира агресивните антиваксъри 

6335
на 13.08.2021
Полша криминализира агресивните антиваксъри 
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Полските депутати подкрепиха плановете за въвеждане на по-строги наказания за хора, които нападат или заплашват служителите на места за ваксинация, съобщава националното "Радио Полша".

препоръчано

Съгласно новите решения, които долната камара на полския парламент одобри, служителите ще получат статут на държавни служители, което ще ги защити по-добре след поредица от неотдавнашни нападение на антиваксъри.

Всеки, който напада държавен служител в Полша, може да получи до три години затвор.

Специална полицейска оперативна група е създадена, за да идентифицира и арестува нападател, подпалил ваксинационен център в Замощ, Югоизточна Полша, коментира шефът на полицията Ярослав Шимчик.

Шимчик коментира, че "е само въпрос на време" вандалът да бъде задържан, тъй като полицията публикува видео от камери за видеонаблюдение от мястото на нападението.

"Помолихме местната общност да си сътрудничи с полицията... получихме много информация, която разследваме обстойно. Ние ценим всяко информация".

През последните седмици в Полша са наблюдавани редица нападения на групи антиваксъри срещу центрове за ваксинация срещу COVID-19 на различни места в страната.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК