Полша осъди нападението срещу редакцията на "Шарли ебдо" в Париж

СВЕТЪТ ДНЕС

Полша осъди нападението срещу редакцията на "Шарли ебдо" в Париж

4597
на 08.01.2015
Полша осъди нападението срещу редакцията на Шарли ебдо в Париж
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Полша изказва съболезнования на френското общество във връзка с нападението срещу парижката редакция на сатиричния седмичник "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души. 

препоръчано

Представители на полското държавно ръководство написахатова послание в специална книга в посолството на Франция във Варшава, предаде ТАСС.

Президентът Бронислав Коморовски осъди варварския акт на насилие, който е покушение срещу фундаментални ценности на свободния свят. Той изрази солидарност с френския народ и пожела бързо възстановяване на пострадалите.

"Споделям болката на семействата и близките на загиналите, а също и на френското общество. Ние сме с вас в това трудно време. Ще съхраним паметта на всички, които загинаха в това жестоко нападение", отбеляза премиерът Ева Копач.

Въоръженото нападение срещу редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" бе извършено вчера сутринта. При стрелбата в редакцията загинаха 12 души, а 11 бяха ранени. Този терористичен акт бе най-големият по брой на жертвите от половин век във Франция. 

Президентът на Франция обяви от днес тридневен траур. В столицата на Литва днес пред посолството на Франция имаше акция в знак на солидарност, както и в памет на жертвите на терористичния акт. Пред дипломатическата мисия се събраха неколкостотин души - журналисти, политици, общественици, които 
запалиха свещи в памет на жертвите на трагедията. Мнозина държаха плакати с надпис: "Аз съм Шарли". /БТА

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК