ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Роза Костова, Павел баня
Необходими продукти:
2 яйца
2 с.л. меко масло
1/2 ч.ч. топло прясно мляко
2 с.л. захар
2 ванилии
щипка сол
1/2 пакетче жива мая (20 г)
брашно за меко тесто (около 2 1/2 ч.ч.)
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в захарта и топлото мляко, добавяме яйцата, маслото, ванилията и солта. Замесваме меко тесто, което оставяме за около 1 час да втаса. След втасването разточваме кора с дебелина 1 см (ако е по-тънка, няма да са кухи вътре поничките), нарязваме с кръгла форма (от курабийки). Ако не разполагаме с форма, може и с чашка. Пържим в загрята мазнина. След като ги изпържим, оставяме върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината, и пълним с пълнеж по желание с помощта на шприц (може и да ги разрежете и да ги напълните с помощта на лъжичка). Моите в случая са с течен шоколад.
Дано предложението ви допадне. Да ви е сладко!