Пореден германски град въвежда пълна карантина заради коронавируса

Европа

Пореден германски град въвежда пълна карантина заради коронавируса

8689
на 02.12.2020
Пореден германски град въвежда пълна карантина заради коронавируса
Автор:   ПИК

Германският град Нюрнберг въвежда пълна карантина с цел да овладее разрастващото се разпространение на коронавируса, обяви днес кметът Маркус Кьониг, цитиран от БТА.

препоръчано

Ограниченията влизат в сила веднага и първоначално ще действат до 20 декември, каза Кьониг.

На жителите се забранява да излизат от дома си без основателна причина. Нюрнберг разширява също правилата за носене на маски и забраната за продажба на алкохол в центъра на града.

От 7 декември присъствените учебни занятия за по-големите ученици ще бъдат ограничени и ще бъдат на ротационен принцип. В момента Нюрнберг регистрира 306,7 потвърдени случая на коронавирус на 100 000 души за седемдневен период.

В Германия провинциалните власти се стремят да намалят този показател под 50. С изключение на определени райони, където има силно разпространение на заразата, в Германия действа частична карантина от началото на ноември. Ежедневното увеличение на заразяванията обаче се запазва на високо ниво. Днес бяха съобщени 13 604 нови заразявания в страната.

свързани новини

 По данни на Института "Роберт Кох" общият им брой вече е 1 067 473. Смъртните случаи са се увеличили с 388 и са общо 16 636.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това