Вход
София
Времето в София 11 o C

ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: Македонски вестник ни обяви за окупатори и фашисти

ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: Македонски вестник ни обяви за окупатори и фашисти

на 15.10.2019
36244
14
ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: Македонски вестник ни обяви за окупатори и фашисти
Автор: ПИК
15.10.2019
14
36244

„Ето ни, преди няколко дни отбелязахме 10 месеца от погребението на Македония, което бе извършено след колективна екзекуция в присъствието на държавата. И някак си събитието се падна баш на 11 октомври, денят, когато македонците решиха да вземат съдбата си в свои ръце: Да се освободят от българските окупатори, които с местните помощници решиха да заличат съзнанието на този народ, че са македонци, които говорят на македонски“, пише близкият до ВМРО-ДПМНЕ македонски вестник „Вечер“ в материал, представен без редакторска намеса, съобщава "Фактор".

Германия ще подпише споразумение със Северна Македония за съвместна борба с тероризма

Германия ще подпише споразумение със Северна Македония за съвместна борба с тероризма

Германия планира да подпише споразумение за сигурност със...

на 12.10.2019

Тогава реториката бе подобна на тази, която слушаме днес. Както при нахлуването на българската войска, която на 19 април 1941 година влезе в Струмица, че българските братя от Македония ще бъдат освободени от сръбското робство и под цар Борис ще бъдат част от силното европейско семейство на фашистите. Българите бързо влязоха в това ново европейско семейство, когато техният премиер Богдан Филов подписа на 1 март във Виена пакт с фашистите на Хитлер.

Филов заяви пред българския парламент на 19 ноември 1941 година, че присъединяването на страната към фашистите е било оправдано, защото с това Македония и Тракия се освобождават и се присъединяват към майка България.

За освобождението на Македония от самата себе си и българските братя в нея, царска България доведе 45 хиляди войници от 5-та българска армия под командването на Никола Михов, 3400 учители и наставници, които да налагат българския език в училищата, 170 попа и свещеници в църквите, 850 българи за държавното управление... Българите не вярваха в българските чувства на братята македонци.

Българизацията също потърси местни, македонски сътрудници, които да агитират за българизацията и да организират въоръжени чети от местното население за борба срещу партизанския и интелектуалния отпор. Формираха се пробълграрски Комитети за действие, начело на които се оказаха нашите Васил Хаджикимов, Димитър Чкаторов, Спиро Китанчев, Димитър Гюзелов, Кирил Дрангов... а от чужбина в подкрепа на българизацията работеше Ванче Михайлов, който по това време се намирал при лидера на фашистката Независима Хърватия, адвокатът Анте Павелич, в Загреб.

Съпротивата в Македония се води от няколко стари активисти на ВМРО като Панко Бръшнаров или Павел Шатев и новосъздадените комунистически организации, които заедно, под координацията на пратеника на маршал Тито Светозар Вукманович - Темпо, ще формират партизанско македонско движение, което създава независимата държава Македония и същата е дефинирана и обявена от АСНОМ, в края на Втората световна война. Историята след АСНОМ я знаем всички. Македония става държава.

Че югославското народноосвободително движение в Македония подразбира държава на всички македонци, включително живеещите в Пирин и Беломорска Македония, е документирано от състава на делегатите на първото, държавнотворно заседание на АСНОМ на 2 август 1944 г. Атанас Велков Василев и Васил Григоров Василев са делегати на АСНОМ от Петрич. Димитър Манджовски и Васил Атанасов са делегати от Костур ... а АСНОМ е създаден от учителя от Велес, старият ВМРОвец Панко Бръшнаров.

И тук трябва да затворим учебника по история и припомнянето на чистите факти. Заключението е, че за държавата Македония са се борили заедно и комунисти, и социалисти и ВМРО. Факт е, че днешната държава Македония се е формирала на територията на Кралство Югославия в частта под контрола на Сърбия и че тази територия за формиране на македонската държава е част от Югославия. Както и че за днешна Македония, заедно с македонците, са се борили и партизански комисари от Сърбия, започвайки от Драган Павлович Шиля до черногореца Светозар Вукманович Темпо. Събитията след това, чистката сред самите македонски лидери като Панко Брашнаров или Методи Андонов Ченто, произтичат от идеологическата борба между сталиновото Информбюро и инициативите на македонските лидери да се довърши процеса на обединение на македонците от Пиринска и Егейска с македонците от Вардарска македония.

България и Гърция, за разлика от Сърбия, не се отказаха от териториите в които мнозинство са македонците, и днес твърдят, че изобщо няма македонци.

Факт е също така, че докато съществувала Югославия, македонците в Пиринска област са имали пълни етнически права и осъзнаване на собственото си съществуване и отчасти в Егейска Македония. Днес Гърция и България изискват, а Македония се съгласява, че в Пиринска и Егейска няма македонци, а самата държава Македония се отказва от правото дори да ги споменава. Тя се отказа от тях, но и от македонците у дома.

Защо се пише всичко това и то в този момент.

Историята се повтаря. Всичко е едно и също, само че днес нямаме партизани. Днешните български комитети за действие се ръководят от Владо Бучковски, Радмила Шекеринска, Зоран Заев, Никола Димитров ..., които са съгласни, че Македония няма история, че е българска. Хората без история са като къща без кадастрална регистрация, формално - те не съществуват. Нация без гражданство е сбирщина от временни бежанци. Кюрдите са голяма нация, с над 20 милиона, разделени в пет или шест държави и всеки ги удря, както свари. Те нямат държава, която да организира и защитава. Ние вървим към състоянието на кюрдите, това се случва пред очите ни и го гледаме.

Заев и неговите сътрудници се съгласиха и на ревизия на македонския език, с въвеждането на двуезичност, той е поставен в подчинено положение на албанския. Това не е мое мнение. Това е позицията на правната система на Венецианската комисия, която бе публикувана миналата седмица. Когато тя трябваше да бъде обявена официално, нашата делегация отказа срещата и с това отложи публикуването. Заев, Шекеринска, Пендаровски... имат дългове към наркоклановете от Арачиново и Гърчец, към мафията от Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), които гласуват за тях на избори, и се отказаха от решението на Венецианската комисия, в което се твърди, че двуезичността е незаконна. Те се отказаха от европейска защита на македонския език. След това нещата са ясни за всички.

Официалната позиция на българското правителство и резолюцията на техния парламент, обявена тези дни, са, че ние безусловно сме длъжни да се откажем о партизаните и държавността, придобита от АСНОМ. Да извършим лустрация, като се отречем от всички бойци от Националноосвободителната борба и институциите на Македония трябва да признаят, че те са виновни за „югославизма“, политиката, която според тях създава изкуствена нация и изкуствена държава Македония.

Заев вече заличи резолюцията на АСНОМ от Конституцията. Когато в парламента Шекеринска каза на сърбина от Куманово, депутатът Иван Стоилкович, да си там, откъдето е дошъл, беше обявен нейния път към Арачиново и българизацията. Арачиново я доведе на власт, а София я поддържа.

И след всичко това, Зоран Заев очакваше, че за всичко това ще получи Нобелова награда за мир. Боже мили, има ли граници на глупостта и самонадеяността? Да се даде Нобелова награда на човек, който с химикалка изтрива собствената си държава, история и народ. Да застане в историята на нобеловите лауреати до големия Чърчик, Ясер Арафат или Иво Андрич!

Преговори: Меркел лобира за Македония пред Макрон

Преговори: Меркел лобира за Македония пред Макрон

Срещата между германския канцлер Ангела Меркел и френския...

на 13.10.2019

Просто знам, че отгоре, от небето, великият нобелов лауреат Андрич чете думите, написани за сепаратизма на писателя Енвер Йолакович: Аз, Енвер, с моето писане стигнах до вратите на ада, а вие, Бога ми, ги отворихте и влязохте ...

Сподели:
свързани новини
Македония вещае разкол в Гръцката православна църква заради Украйна Македония вещае разкол в Гръцката православна църква заради Украйна
 Съборът на Гръцката православна църква (ГПЦ) на 12...
на 14.10.2019
Напиши коментар »
(14)
1
А ПЪК НА ТЕЗИ ИЗВРАТЕНИ СЪРБЕЕЩИ СЕ И ИЗМИСЛЕНИ СЕВЕРОМАКЕДОНЦИ , ЗА ДА РАЗБЕРАТ , ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ГОВОРИШ ПРОТИВ МАЙКА СИ - БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВИДЯТ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ЧУДНО ЗАЩО ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ПОДЕЛЕНА МЕЖДУ АЛБАНИЯ, ГЪРЦИЯ И БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ТОВА Е ИСТИНАТА НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА СЕВЕРНА МАКЕДОВИЯ. ТЕЗИ ИСКАТ ДА КЪСАТ ОТ НАШАТА ПАМЕТ, ОТ НАШАТА ИСТОРИЯ - БЕЗДУХОВНИ ПРОСЯЦИ , ОТРЕКЛИ СЕ О ТМАЙКА СИ
3
Няма древен македонски народ по тези земи.СМ е част от древна Тракия,там са живели само тракийски племена ,превзети по време на походите на А.Македонски в обхвата на Македония,а Скопие и региона част от древна Мизия и никога част МакедонияСърбите им скроиха шапка,създадоха насилствено нова нация за да разединят българския народ.В Кралство Югославия бяха южни славяни,а при Тито македонци, цел и на Сталин беше разделяй и владей.Тито алчен за територии,малко го интересува какви са,важното е да са други..Че и техни " интелектуалци " македонисти писали до ЕК за езика.Аки са били " древни" защо избиха толкова българи и забраниха езика,след ВСВ.
4
Не се притеснявай,ще се намери втори Лев Главинчев и ще отреже другото Ухо но на Мая за назидание на Макетата,и даже Болния ще се продриска от страх под масата....и така ще се размирише,че чак зад Вардаро ще се Усеща миризмата.......????
5
Автор :пик!?Този автор ,май не познава добре историята!?Нека първо научи ,защо Българската армия влезнала в Македония се нарича,първи ОКУПАЦИОНЕН корпус,и не е ли бил фашистко формирование!???Та, лъжат ли македонците!?
6
Абе мaйнaтa й на Македония, ше си сипа още едно, ше пуша цигари и ше чакам к-вичката ми Джамболета да долети да мачкам с него матараците ,че много ми рипа оная работа. Така де.
7
много си приличаме с македонците. Май сме един народ.Много сме велики, ама като дойдат англичаните и ни бият като маче у дерек.
8
DO KOGA 6TE TARPIM TAZI IZMISLENA darzava DA SE PODIGRAVA S NA6ATA ISTORIJA , TE I BEZ TOVA SLED 20 g 6TE SE NARI4AT IZTO4NA ALBANIJA
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Не чакайте да се знае истината за историята в Македония, след като не се знае и говори масово истината за ролята на БКП.
11
забелязвате ли как ние и гърците сме много лоши към ''македонският народ'' а сърбите са някак си така приятелчета , добродушни , абе хубави хора ... такова изoпачаване на историята и фактите каквото правят сърбо-''македоноските'' мекерета няма сигурно и в северна корея , ама то и имената са им доста сходни вече на тези две ''държави'' , общото между тях е че и в Скопие и в Пхенян си живеят в един Оруелски свят , там просто си е 1984 ...
12
Не се ли процедира като гърците,бетонните глави на макетата никога няма да се вразумят,след 70-годишна жестока,животинска дресировка.
13
Както забравиха за Александър Македонски,така трябва да забравят и за Гоце Делчев,Даме Груев,Климент Охридски и безброй български исторически личности!
14
отговор на коментар
ами лъжат другарю , лъжат македонците така наречени защото българската армия няма как да бъде окупационна в територии населени с поне 75 процента българско население , това е все едно да кажеш че през балканската война днешния Благоевград е бил окупиран от България
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 18098
архив

Женска мисъл из фейсбук пространството: - Мъжът е наш приятел, любовник, другар и гадина мръсна едновременно...

няма нови новини
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
сега
3480
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: БСП ревна за пари - иска субсидията да стане 8 лева (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Хубавият и продължителен секс ще ви предпази от много заболявания
x