ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: Общински съветници заплашват медици от МБАЛ Велинград - принуждават ги да защитят уличения в схема за източване на ковид средства управител 

Акценти

ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: Общински съветници заплашват медици от МБАЛ Велинград - принуждават ги да защитят уличения в схема за източване на ковид средства управител 

28294
на 25.11.2021
ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: Общински съветници заплашват медици от МБАЛ Велинград - принуждават ги да защитят уличения в схема за източване на ковид средства управител 
Автор:   ПИК

Скандалът с Общинската болница във Велинград се разраства. След като настоящият зам.-председател на Общинския съвет Венко Бозев бе уличен, в схема за усвояване на ковид средства от МБАЛ Велинград, покровителствена от управителя й, който дори не ходи на работа - д-р Иван Динев, медиците от лечебното заведение излезнаха под натиск и след изнудване с подписка. Тя е в защита на уличения управител и е адресирана до Кмета на града и Председателя на Общинския съвет, които днес ще заседават по повод разразилия се скандал в града и внесено предложение за смяна на управителя на лечебното заведение.

препоръчано

Според медицински лица от болницата, които пожелаха да останат анонимни, лекарите и медиците са били изнудени да направят подписката под натиска на Председателя  на Общинския съвет Любомир Перчинков, двамата зам.-председатели на Съвета Венко Бозев и Екатерина Каферинова и общинският съветник Александър Даскалов, които били на място в лечебното заведение и заедно с бившия отстранен управител на болницата д-р Жеко Чешмеджиев и настоящият д-р Иван Динев са оказвали натиск и са отправяли заплахи към персонала. Те са били принудени да внесат подписката с цел да укрият деянията на общинските съветници и управителите на болницата. Запознати от града поставят въпроса дали само лесотехникът Бозев е вземал незаконно средства или има и други такива лица, които са получавали неправомерно парите, които се полагат само за медици на 1 линия. Според тях именно една шепа хора на високи длъжности в града, начело с общинските съветници Каферинова и Даскалов и бившият управител на МБАЛ Велинград Жеко Чешмеджиева са в основата на ограбването на труда на целия медицински персонал.

Нито един от общинските съветници, за които през седмицата бе писано, че чрез позициите си в Съвета уреждат личното си имотно състояние, не се е опитал публично да се защити след изнесените обвинения.

Гражданите на Велинград се питат дали е възможно след такъв огромен скандал, разкриващ схема за източване на държавни пари, в които са замесени и членове на Общинския съвет,  управителят на болницата да не бъде сменен.
Във града все по-упорито се говори и че бившият управител на болницата д-р Чешмеджиев е закупил частни земи около територията на МБАЛ Велинград и изкупува ударно земи в землището на града. Той искал да строи частен медицински център и имал амбициите да приватизира Общинската болница. Откъде лекарят има такива средства, за да закупи терен от няколко декара в непосредствена близост до болницата? В момента той е в процес на подготовка на документацията си за разкриването на новия медицински център, а велинградчани коментират, че по този начин лекарят дестабилизира кадрово и финансово общинската болница, тъй като държи целия екип от лекари, мед.сестри и санитари в готовност за прехвърлянето им на работа в новия център срещу обещания за по-високи заплати.

Както стана ясно в началото на седмицата, без да е лекар или медицинско лице, и без пряко да участва в работата на COVID-19 отделението в лечебното заведение зам.-председателя на Общинския съвет във Велинград Венко Бозев е ощетил медиците от болницата с хиляди левове след като са му били превеждани допълнителните субсидии, които се дават на медици, работещи на първа линия с ковид болни. Управителят на МБАЛ Велинград д-р Динев е покровителствал схемата за източване на средства, а същият дори не стъпва в болницата, защото работи и живее в друго лечебно заведение в гр.София.

Той е назначен за управител след скандалното отстраняване на бившия управник на болницата д-р Жеко Чешмеджиев, който бе разследван за източване на средства от НЗОК чрез фалшиви документи. Източници твърдят, че въпреки отстраняването на Чешмеджиев от поста му от съда, назначеният на негово място д-р Динев управлява под негова диктовка.

Кметът на общината Костадин Коев негласно е подкрепял порочната практика, тъй като многократно е бил сигнализиран за нередностите в общинското лечебно заведение, както и че  управителят му не стъпва на работа, но въпреки това не е предприел никакви действия.
 
Припомняме, че през последните дни в града се разрази и друг скандал, след като стана ясно че общински съветник от Велинград превръща местния парк в бетонен комплекс.
 

Сподели:
Бомба x
ПОЧИТ: Честваме велик пророк от Библията ПОЧИТ: Честваме велик пророк от Библията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с гръмовни разкрития за схемите в ББР и кръга Сиела - протежетата на Кирил Петков прибират по 45 бона месечно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с гръмовни разкрития за схемите в ББР и кръга "Сиела" - протежетата на Кирил Петков прибират по 45 бона месечно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това