Поредно заседание по казуса "Росенец"

Темида

Поредно заседание по казуса "Росенец"

7945
на 06.10.2021
Поредно заседание по казуса Росенец
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Съществувала ли е сграда на плажа в Росенец, до т. нар. „летни сараи“. Това ще се проверява, ако има налични ортофотокарти от края на 70-те години. Днес продължава поредното дело в Бургаския административен съд.

препоръчано

На ортофотокарти, заснети след 1978 година, трябва да се вижда сградата на плажа в Росенец, за която Община Бургас издаде заповед за събарянето ѝ, защото е незаконна.

Тезата лансира в последното съдебно заседание адвокатът на „Стрейтлайн“ Иван Цанев, които обжалват заповедта. Той посочи, че подобни карти трябва да има в Агенцията по геодезия и кадастър и на тяхната основа, в последствие, са правени и самите кадастрални карти.

Бургаският административен съд изиска по канален ред тези документи, ако те са налични в институцията и това ще стане ясно в днешното съдебно заседание.

Целта ни е да докажем, че тази сграда я е имало отдавна и тя е част от сделката по покупка на имотите в този район, посочи Цанев.

Юрисконсултът на Община Бургас подчерта, че след постройката я няма в кадастралната карта, то тя не съществува документално.

След информация от кадастъра, съдът ще прецени дали да се задават нови въпроси на вещото лице, изготвило експертиза по делото.

Днешното заседание е насрочено за 13,30 ч.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 юни - Близнаците да отложат взимането на важни решения, добри финансови постъпления за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 юни - Близнаците да отложат взимането на важни решения, добри финансови постъпления за Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Сарафов се скъса да хвали и да благодари на американското посолство и ФБР. Кенет Мертен: Даваме 5 млн. долара за информация за Ружа Игнатова (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Сарафов се скъса да хвали и да благодари на американското посолство и ФБР. Кенет Мертен: Даваме 5 млн. долара за информация за Ружа Игнатова (ВИДЕО)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК