Португалия легализира евтаназията

Европа

Португалия легализира евтаназията

3844
на 06.11.2021
Португалия легализира евтаназията
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Парламентът на Португалия одобри повторно законопроекта, разрешаващ евтаназията в страната.

препоръчано

Предложението е било подкрепено от 138 от общо 227 депутати, като 84 са били против, а други 5 са се въздържали. Сега документът ще бъде предаден на президента Марсело Ребело де Соуза, който може отново да го изпрати за разглеждане в съда.

Законопроектът за евтаназията беше одобрен от парламента в края на януари, но след това държавният глава го изпрати в Конституционния съд, който го обяви за противоречащ на Конституцията на страната.

свързани новини

След това текстът на документа беше върнат в парламента, който промени спорните формулировки в него, информира БНТ. Отбелязва се, че привържениците на легализирането на евтаназията са добавили в проекта нов член, който разяснява редица понятия.

Португалският проект прилича на испанския, който беше одобрен тази година от депутатите в Мадрид. Тогава Испания стана четвъртата държава в Европа, която разреши евтаназия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юни - Телците да очакват материални придобивки, заядливи колеги пречат на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юни - Телците да очакват материални придобивки, заядливи колеги пречат на Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК! Диана Дамянова разкри подробности за охраната на политиците: Приятелка живее до дувара на Борисов, няма снайперисти. А защо пазят Атанас Атанасов, той е никой! (ВИДЕО) САМО В ПИК! Диана Дамянова разкри подробности за охраната на политиците: Приятелка живее до дувара на Борисов, няма снайперисти. А защо пазят Атанас Атанасов, той е никой! (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК