Посланикът на ЕС в Лондон ще има пълен дипломатически статут

ЕС

Посланикът на ЕС в Лондон ще има пълен дипломатически статут

2703
на 06.05.2021
Посланикът на ЕС в Лондон ще има пълен дипломатически статут
Автор:   ПИК

Великобритания призна пълен дипломатически статут на посланика на Европейския съюз в Лондон. С това приключва спорът, обтегнал отношенията между кралството и общността след Брекзит.

препоръчано

Първоначално правителството в Лондон отказваше да признае на пратеника на Брюксел – Жоау Вале де Алмейда, същия статут и привилегии като на посланиците на другите държави с аргумента, че Евръсъюзът не е национална държава.

В отговор Брюксел изолира британския посланик в съюза.

Спорът е бил разрешен на министерската среща на Г-7 в Лондон след преговори между британския външен министър Доминик Рааб и първия дипломат на ЕС Жозеп Борел.

Облекчение за бизнеса след Брекзит: Отлагат граничните проверки на стоки от ЕС
Европейската комисия припомни, че всичките ѝ 143 делегации по света са получили статут, равностоен на дипломатически мисии на държави.

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 160
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това