Последните студенти на Стефан Данаилов напускат НАТФИЗ

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Последните студенти на Стефан Данаилов напускат НАТФИЗ

11341
на 20.05.2020
Последните студенти на Стефан Данаилов напускат НАТФИЗ
Автор:   ПИК

Актьорите, които бяха последният избор на проф. Стефан Данаилов, напускат НАТФИЗИ ще се създават изкуство сред крицата. Преди 4 години 10-те момичета и 12-те момчета се пребориха с други 300 кандидати за мястото си в академията.

препоръчано

Миналата година д-р Сава Драгунчев работи усилено по превода на пиесата за дипломния им спектакъл. Текстът е признат за съвременна преводна драматургия и публикуван от гилдията на българските театроведи. Народният театър, Съюзът на артистите в България и Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" подпомагат реализирането му в НАТФИЗ.

Репетициите вървят трескаво и като в транс. Студентите ваят ролите, които никога няма да забравят. Три дни преди премиерата на "Лодкарят" от Джез Бътъруърт класът осиротява. На 29 ноември 2019 г. голямата сцена на НАТФИЗ се изпълва от учениците, колегите и приятелите на проф. Стефан Данаилов, дошли да се докоснат до духа му с последния дипломен спектакъл на последния му клас. "Лодкарят" се готви да се впусне в националното турне на НАТФИЗ в страната, но животът има други намерения…

Спектакълът е селектиран и поканен за участие на фестивала "Сцена на кръстопът" в Пловдив. Ако през септември има фестивал, има и шанс "Лодкарят" да оживее поне още веднъж, ако ли не, ще наблюдаваме развитието на последните дарове на Мастера за българското кино и театър.

Студентите от последния клас на проф. Стефан Данаилов са Йордан Ангелов, Цветан Апостолов, Боряна Бабанова, Радина Боршош, Филип Буков, Роберт Ваханян, Явор Вълканов, Дона Вълова, Петър Данов, Анджелика Джамбазова, Стела Димитрова, Георги Краев, Велислава Костадинова, Божидар Мицев, Габриела Накова, Пепа Николова, Недиляна Павлик, Филина Петрова, Антон Порязов, Марин Рангелов, Живко Сираков и Румен Троев.

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това