Вход
София
Времето в София 2 o C

Последните студенти на Стефан Данаилов напускат НАТФИЗ

Последните студенти на Стефан Данаилов напускат НАТФИЗ

на 20.05.2020
12816
0
Последните студенти на Стефан Данаилов напускат НАТФИЗ
Автор: ПИК
20.05.2020
0
12816

Актьорите, които бяха последният избор на проф. Стефан Данаилов, напускат НАТФИЗИ ще се създават изкуство сред крицата. Преди 4 години 10-те момичета и 12-те момчета се пребориха с други 300 кандидати за мястото си в академията.

Миналата година д-р Сава Драгунчев работи усилено по превода на пиесата за дипломния им спектакъл. Текстът е признат за съвременна преводна драматургия и публикуван от гилдията на българските театроведи. Народният театър, Съюзът на артистите в България и Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" подпомагат реализирането му в НАТФИЗ.

Репетициите вървят трескаво и като в транс. Студентите ваят ролите, които никога няма да забравят. Три дни преди премиерата на "Лодкарят" от Джез Бътъруърт класът осиротява. На 29 ноември 2019 г. голямата сцена на НАТФИЗ се изпълва от учениците, колегите и приятелите на проф. Стефан Данаилов, дошли да се докоснат до духа му с последния дипломен спектакъл на последния му клас. "Лодкарят" се готви да се впусне в националното турне на НАТФИЗ в страната, но животът има други намерения…

Спектакълът е селектиран и поканен за участие на фестивала "Сцена на кръстопът" в Пловдив. Ако през септември има фестивал, има и шанс "Лодкарят" да оживее поне още веднъж, ако ли не, ще наблюдаваме развитието на последните дарове на Мастера за българското кино и театър.

Студентите от последния клас на проф. Стефан Данаилов са Йордан Ангелов, Цветан Апостолов, Боряна Бабанова, Радина Боршош, Филип Буков, Роберт Ваханян, Явор Вълканов, Дона Вълова, Петър Данов, Анджелика Джамбазова, Стела Димитрова, Георги Краев, Велислава Костадинова, Божидар Мицев, Габриела Накова, Пепа Николова, Недиляна Павлик, Филина Петрова, Антон Порязов, Марин Рангелов, Живко Сираков и Румен Троев.

Сподели:
свързани новини
НАТФИЗ открива обновена част от сградата си НАТФИЗ открива обновена част от сградата си
НАТФИЗ открива обновена част от сградата си, съобщиха от...
на 24.03.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19036
архив

2030 година. НАСА открива първия в историята ресторант на Луната. Един от посетителите пише в книгата за гости: "Храната е добра, обслужването също, но липсва атмосфера..."

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x