ПОСЛЕДНО ПРОУЧВАНЕ: Тръмп с 2% преднина пред Харис

Америка

ПОСЛЕДНО ПРОУЧВАНЕ: Тръмп с 2% преднина пред Харис

13187
преди 5 часа
ПОСЛЕДНО ПРОУЧВАНЕ: Тръмп с 2% преднина пред Харис
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият президент и кандидат на Републиканската партия на изборите за президент след 12 дни - Доналд Тръмп, води с 47:45 % в нагласите за вота срещу опонентката си Демократическата партия и настоящ вицепрезидент Камала Харис. Това сочат данните от публикуваните тази нощ резултати от социологическо проучване на в. "Уолстрийт джърнъл".

препоръчано

В рамките на проучването са били анкетирани 1500 регистрирани гласоподаватели, като допустимата грешка е в границите на 2,5 пункта.

Основният ден за произвеждане на изборите за президент на САЩ е 5 ноември, но предсрочно своето право на глас са упражнили вече около 25 млн. американски граждани, според данни на Изборната лаборатория към Университета на Флорида.

Няколко щата, включително определяните като решаващи за изхода на изборите Северна Каролина и Джорджия, поставиха рекорд по избирателна активност в предсрочния вот.

"Гласуването в Джорджия достигна рекордни нива. Така е, честно казано, във всеки щат. Справяме се много добре и се надяваме, че можем да оправим нашата държава", коментира Тръмп, който в момента е точно в Джорджия, заедно с Робърт Кенеди-младши. Последният е независим кандидат, но се оттегли от изборите в 7 щата и подкрепи Тръмп там, като ще участва в останалите 43 щата.

Камала Харис пък в момента има предизборни прояви в Пенсилвания. Там тя намекна, че смята опонента си за фашист. На въпрос на водещия от телевиция CNN, която бе организатор на проявата, дали вярва, че Тръмп е фашист, Харис отговори два пъти: "Да, вярвам“.

По-късно тя заяви, че ако бъде избран отново, Тръмп ще бъде „президент, който се възхищава на диктаторите и е фашист“.

"Вярвам, че Доналд Тръмп е опасност за благосъстоянието и сигурността на Съединените американски щати“, каза още Харис.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... (НА ЖИВО) САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... (НА ЖИВО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК