Посолството на САЩ в Киев: Вашингтон отделя 700 хил. долара за борба с дезинформацията в Украйна

СВЕТЪТ ДНЕС

Посолството на САЩ в Киев: Вашингтон отделя 700 хил. долара за борба с дезинформацията в Украйна

4802
на 05.06.2021
Посолството на САЩ в Киев: Вашингтон отделя 700 хил. долара за борба с дезинформацията в Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Посолството на САЩ в Украйна обяви конкурс за предоставяне на безвъзмездни средства на стойност 700 000 долара на неправителствени организации, с цел борба с дезинформацията в страната. Това се съобщава на официалната интернет страница на американската дипломатическа мисия в Киев, цитирана от TACC и „Фокус”.

препоръчано

„Посолството на САЩ в Киев обявява конкурс за безвъзмездни средства за неправителствени организации за борба с дезинформацията и вредните разкази, разпространявани чрез социалните мрежи и традиционните медии“, се казва в изявлението.

В съобщението на посолството се казва още, че общият бюджет на проекта е 700 000 долара.

Неправителствени организации от САЩ, Украйна, както и други страни могат да бъдат включени в изпълнението му, докато самият проект трябва да бъде осъществен в Украйна и да бъде фокусиран върху украинската публика. Сред целите на инициативата на посолството е „извършване на информационна и обяснителна работа с украинската публика, за да се намали нейната уязвимост към дезинформация“.

Изпълнението на програмата, според посолството, ще започне на 30 септември 2021 г. и ще продължи между 6 и 12 месеца.

На 11 март в Украйна с решение на Съвета за национална сигурност и отбрана бе създаден Център за противодействие на дезинформацията. Решението влезе в сила с указ на президента на страната Владимир Зеленски от 19 март.

На 7 май държавният глава одобри регламента относно органа, в който ще работят 52 души. Според регламента Центърът осигурява противодействие както на съществуващите, така и на възможните заплахи за националната сигурност и националните интереси в информационната сфера, идентифицира и противодейства на дезинформацията, пропагандата, разрушителните информационни влияния и кампании, а също така предотвратява опитите за манипулиране на общественото мнение.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК