Постен гювеч

Рецептите на деня

Постен гювеч

43458
на 22.10.2013
Постен гювеч
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Продукти:

препоръчано

10 стръка пресен лук, 2 стръка пресен чесън, 1 буркан грах, 1 буркан зелен боб, 500 г картофи, 2 моркова, 300 г лапад (може да се замени и със спанак), 1/2 ч.ч. ориз, 1 ч.ч. настъргани домати, 2 ч.л. червен пипер, 1/2 връзка магданоз, 2-3 стръка целина, 8 листа джоджен, чубрица, черен пипер, 2-3 с.л. зеленчукова подправка и 1/2 кафена чашка олио.

Приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват на не много ситно. Задушават се в олиото и към тях се добавя червения пипер. В голям пръстен гювеч се смесват грахът, зеленият боб, нарязаните моркови и картофи. Лападът се почиства и също се нарязва на едро. Поставя се при зеленчуците. Изсипва се и задушеният лук, измитият ориз и доматите. Магданозът, целината и джодженът се нарязват на ситно.

Прибавят се подправките - тъй като зеленчуковите подправки са солени, аз не слагам сол и внимавам с количеството на подправката, защото и грахът и бобът също са солени.

Налива се вода, колкото да покрие зеленчуците и се слага да се пече в студена фурна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК