ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
10 стръка пресен лук, 2 стръка пресен чесън, 1 буркан грах, 1 буркан зелен боб, 500 г картофи, 2 моркова, 300 г лапад (може да се замени и със спанак), 1/2 ч.ч. ориз, 1 ч.ч. настъргани домати, 2 ч.л. червен пипер, 1/2 връзка магданоз, 2-3 стръка целина, 8 листа джоджен, чубрица, черен пипер, 2-3 с.л. зеленчукова подправка и 1/2 кафена чашка олио.
Приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на не много ситно. Задушават се в олиото и към тях се добавя червения пипер. В голям пръстен гювеч се смесват грахът, зеленият боб, нарязаните моркови и картофи. Лападът се почиства и също се нарязва на едро. Поставя се при зеленчуците. Изсипва се и задушеният лук, измитият ориз и доматите. Магданозът, целината и джодженът се нарязват на ситно.
Прибавят се подправките - тъй като зеленчуковите подправки са солени, аз не слагам сол и внимавам с количеството на подправката, защото и грахът и бобът също са солени.
Налива се вода, колкото да покрие зеленчуците и се слага да се пече в студена фурна.