ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
250 г сушени сини сливи 2 – 3 глави кромид лук /или праз лук/ 1 с. л. доматено пюре 1/3 ч. ч. олио 1 ч. л. захар 1 ч. л. сол 1 с. л. препечено брашно по желание - щипка канела
Начин на приготвяне:
Сините сливи се измиват и накисват предварително в студена вода. Ако са с костилки, им е необходимо повече време, поне 2 – 3 часа, ако са без костилки достатъчен е половин час. Ситно нарязаният лук се запържва в сгорещеното олио.
Когато омекне, се добавят сините сливи и се заливат с топла вода. Като кипнат, се прибавят солта и захарта. Когато напълно омекнат, се добавя доматеното пюре, размито заедно с брашното в малко студена вода и канелата.
Ври още 5 минути. Сосът трябва да бъде повече и умерено гъст.