ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Маргарита Димитрова, Червен бряг
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
1 голяма глава кромид лук
3 средно големи моркова
6-7 картофа
сол
соев сос
черен пипер
чубрица
червен пипер
копър
магданоз
босилек (ако обичате тази подправка)
вода
1 к.ч. олио
листа от лапад
Начин на
приготвяне:
Сварете ориза и го промийте със студена вода. Нарежете лука, настържете морковите, посолете ги и ги запържете в олио. Поръсете с червен пипер и сложете ориза и нарязаните като за мусака картофи. Пържете, като честичко сипвате по малко вода, докато картофите омекнат, но да не са съвсем готови за консумация. Овкусете със соев сос. Досолете при необходимост и подправете с черен пипер, чубрица, копър, магданоз (аз сложих и босилек). Оставете плънката да изстине, като през това време изчистете лапада от жилките и попарете в тенджера с вряла солена вода.
Разпънете лападените листа и ако са малки, ги застъпете по две, сложете по една лъжица от плънката и завийте на сарми. Наредете ги в обилно намазана с олио тава. Поръсете олио и отгоре върху тях, налейте малко водичка и печете на около 200 градуса. На мен ми остана от плънката и реших да я сложа в тавата със сармите и да ви кажа, че се изпече чудесно.
Сервирайте с кисело мляко.
Добър апетит!