Потвърдиха присъдата на композитора, който закла гей-партньора си в Стамболийски

Темида

Потвърдиха присъдата на композитора, който закла гей-партньора си в Стамболийски

17771
на 30.05.2024
Потвърдиха присъдата на композитора, който закла гей-партньора си в Стамболийски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Апелативните магистрати в Пловдив потвърдиха присъдата на композитора Александър Радев, който уби с нож съпруга си в Стамболийски. Той ще изтърпи наказание в размер на 15 години лишаване от свобода, ще трябва да плати и 300 000 лв. кръвнина на близките убития Андреас Ропел.       

препоръчано

Кървавата история се разигра на 4 май 2022 г. Двамата семейни партньори живеели под наем в София. През 2020 г. сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

На 3 май Александър и Ропел се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на композитора, заедно с домашните си любимци - декоративно прасе, кучета и котки. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват.

Радев спонтанно решил да умъртви любимия си, взел нож и изпълнил намерението си. Хвърлил ножа в тоалетната с идеята да заличи следите от кървавата разпра. Малко по-късно сам подал сигнал в полицията. 

Делото в Окръжния и Апелативния съд на Пловдив протече при закрити врати. Поведението на Александър в залата, обаче, се открои. Той ту влизаше в ролята на съдия, като казваше, че не дава ход на делото, ту на адвокат, като уволняваше своите и заявяваше, че сам ще се защитава. 

Присъдата подлежи на обжалване пред ВКС. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК