Потвърдиха 3 бона глоба за дрифт навръх Коледа

Темида

Потвърдиха 3 бона глоба за дрифт навръх Коледа

3885
на 08.04.2021
Потвърдиха 3 бона глоба за дрифт навръх Коледа
Автор:   ПИК

Глоба в размер на 3000 лв. ще трябва да заплати млад казанлъчанин, който 22:40 часа на 26 декември м.г., демонстрирал възможностите на лекия си автомобил "Хонда Сивик“ по една от централните улици в града на розите.

препоръчано

Навръх Коледа взелият шофьорска книжка преди по-малко от година Т. Д. качил в колата си три момичета, за да ги повози, като неочаквано за тях започнал да прави резки маневри по заснежения асфалт като рязко увеличавал скоростта и пак така рязко набивал спирачките.

Младежът дрифтел по кръговото в продължение на няколко минути въпреки протестните викове на пътничките и спрял опасните маневри едва, след като забелязал пуснатите светлинни и звукови сигнали на патрулния полицейски автомобил, информира "Монитор".

Защитникът на нарушителя в съдебна зала е пробвал да оспори записа в акта за нарушение, като използвал определението за т. нар. дрифт. Адвокатът се позовал на международния спортен кодекс на ФИА , според който дрифтенето е спортна дисциплина, но съдът е останал категоричен, че в родния закон за движение по пътищата липсва легално определение за този опасен начин на шофиране.

Освен паричната глоба нарушителят ще трябва да се лиши от възможността да сяда зад волана през следващите 12 месеца.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО) ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО)
ново
Днес: 138
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това