Потвърди се бомбата на ПИК: Тази забрана на Борисов спаси сглобката от нов екшън

АВТОРСКИ НОВИНИ

Потвърди се бомбата на ПИК: Тази забрана на Борисов спаси сглобката от нов екшън

127008
на 13.10.2023
Потвърди се бомбата на ПИК: Тази забрана на Борисов спаси сглобката от нов екшън
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Потвърди се разкритието на ПИК, че критик №1 на правителството на Николай Денков, Делян Добрев, ще бъде със замразени права да гласува в днешния вот на недоверие.

препоръчано

Малко преди 15.30 ч. първата половина на ротационното правителство оцеля с гласовете на ГЕРБ-СДС, ППДБ и ДПС - 143. Депутатите от партиите-вносители на вота - "Възраждане", "Има такъв народ" и БСП, плюс независимия Радостин Василев, не се оказаха достатъчни, за да бутнат кабинета.

71 народни представители от опозицията подкрепиха вота на недоверие. Можеше гласовете им да бъдат с един повече - този на Делян Добрев, но часове преди извънредното заседание партийно решение в ГЕРБ пренареди предварително крайния резултат от вота.

Причината е кристално ясна и се корени в датата 6 юни, когато бунтарят в редиците на Бойко Борисов развали синхрона в ГЕРБ по време на гласуването за уйдурмата с ППДБ и се закани при първия вот на недоверие да гласува "За".

Същият е и мотивът Добрев да не присъства и на дебатите за вота вчера. Бойко Борисов сигурно е много доволен от този ход, тъй като в отсъствието на бившия енергиен министър в пленарна зала се разрази страховита екшън-комедия заради изтеглите опорки на "Продължаваме промяната".

Участието на Делян Добрев неминуемо щеше да взриви още повече обстановката и да доведе до пореден екшън между ГЕРБ и ППДБ в часовете преди днешния вот.

Както ПИК вече писа, самият Борисов също не дойде да гласува заради партийно събрание в Разград. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК