Потреблението на газ в Китай расте със сериозни темпове

Азия

Потреблението на газ в Китай расте със сериозни темпове

3898
на 05.05.2019
Потреблението на газ в Китай расте със сериозни темпове
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Потреблението на природен газ в Китай е нараснало стабилно през първото тримесечие на фона на усилията на страната да намали замърсяването на въздуха, предаде агенция Синхуа.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Потреблението на газ се е увеличило с 11,6 процента за периода януари-март спрямо година по-рано до 77 милиарда кубични метра след годишен растеж от 18,1 процента за 2018 година, посочва Националната комисия за развитие и реформи (NDRC).

През 2018 година Китай представи тригодишна програма за борба срещу замърсяването на въздуха, целяща до 2020 година да повиши дела на природния газ в общото енергийно потребление до 10 процента. Потреблението на рафиниран петрол в Китай през първото тримесечие възлиза на 76,9 милиона тона или с 0,4 процента повече спрямо година по-рано. Потреблението на бензин е нараснало с 3,7 процента, а на дизела е спаднало с 4,1 на сто за същия период.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите изслушват Асен Василев заради ОПГ-то в митниците (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите изслушват Асен Василев заради ОПГ-то в митниците (НА ЖИВО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК