ПОТРЕС! Големият актьор Васил Михайлов си брои стотинките навръх Великден

Папараци

ПОТРЕС! Големият актьор Васил Михайлов си брои стотинките навръх Великден

183402
на 08.04.2018
ПОТРЕС! Големият актьор Васил Михайлов си брои стотинките навръх Великден
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Макар да е един от колосите на киното и театъра, Васил Михайлов няма финансови средства за безметежни старини.

препоръчано

Екранният капитан Петко войвода от едноименния сериал е принуден да си прави сметката на всяка похарчена стотинка. Подобно на стотици хиляди други наши пенсионери той пазарува хранителни продукти само на промоция в супермаркетите, а когато му се налага да си купи домашни потреби, прави това в евтините магазини от веригата „Всичко по левче”.

Актьорът ветеран продължава да играе в някои постановки на Военния театър, но хонарарите, които взима, са символични. Основният му месечен доход е мизерната пенсия, която държавата му отпуска.

Миналата година Михайлов бе удостоен със специална пожизнена финансова награда. Ако не я беше отхвърлил гордо, той щеше да получава по 700 лева на месец до края на дните си. Бай Васо отказа да получи и приза „Икар”, който Съюзът на артистите му присъди за цялостно творчество. 79-годишният артист бойкотира присъдените му пари и отличия в знак на протест със случващото се в театъра и страната.

В понеделник по обяд Капитан Петко бе засечен да куцука с бастунчето си в квартала, в който живее. Достолепният актьор бе нахлупил бейзболна шапка с козирка на главата си, но не за дегизировка, а за да не му свети слънцето в очите. Понеже температурите бяха сравнително високи, то беше съблякъл якето си и го държеше в ръка.

Бавно, но славно Михайлов стигна до магазинче „Всичко по левче”, където повечето от стоките са китайски и на символични цени. Любимецът на няколко поколения зрители хлътна в търговския обект и се зае да разглежда изложената за продан стока. Личеше си, че търси нещо конкретно, а скоро стана ясно и какъв точно артикул му трябва.

След като направи няколко тегела между стелажите, бай Васо се спря пред подложките за храна от бамбук. Актьорът грабна три от тях в различни цветове - зелена, оранжева и жълта, и започна да ги изучава внимателно. Минута по-късно взе решение – ще купи от зелените.

С две бамбукови подложки на обща стойност 2 лева ветеранът закуцука към касата. А щом се разплати, напусна магазина в добро настроение, пише столичен седмичник.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК