Починалите след поставяне на ваксина срещу коронавируса в Австрия достигнаха 63

ГОРЕЩО

Починалите след поставяне на ваксина срещу коронавируса в Австрия достигнаха 63

6634
на 08.04.2021
Починалите след поставяне на ваксина срещу коронавируса в Австрия достигнаха 63
Автор:   ПИК

Починалите след поставяне на ваксина срещу коронавируса в Австрия са се увеличили до 63, съобщава ТАСС.

препоръчано

Според информацията, след ваксиниране с препарата на компанията „Пфайзер”/„Бионтех” са починали 57 души. По данни на Федералното ведомство по безопасност в областта на здравеопазването, връзка между смъртта на пациента и поставянето на ваксината към момента не е установена.

„Федералното ведомство по безопасност в областта на здравеопазването получи сведения за 63 смъртни случая, близки по време с поставянето на ваксина срещу коронавиоруса (57 случая след поставяне на ваксина от препарата на „Пфайзер”/„Бионтех”, три на „Модерна”, три на „АстраЗенека”), се казва в доклада.

Според документа, продължава изясняването на това, дали има връзка между смъртта на пациентите и ваксинацията. Допълва се, че до естествени усложнения със здравето без връзка с ваксинацията, но довеждащи до смърт, може да се стигне при най-уязвимите групи от възрастното население, които участват във ваксинационната кампания.

Броят на регистрираните съобщения за предположителни странични ефекти след ваксинация срещу коронавируса в Австрия от началото на наблюдението през миналата седмица нарасна до 18 063.

Най-много са оплакванията срещу препарата на „АстраЗенека” – общо 13 068 съобщения за проблеми от началото на ваксинационната кампания. Следват опракванията след ваксисниране с препарата „Пфайзер”/„Бионтех” – 4 476 съобщения, а на третото място е препарата на „Модерна” с 519 регистрирани съобщения за проблеми.

Превод и редакция: ПИК

 

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 207
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това