Почина бившият президент на Мали Ибрахим Бубакар Кейта

Африка

Почина бившият президент на Мали Ибрахим Бубакар Кейта

4344
на 17.01.2022
Почина бившият президент на Мали Ибрахим Бубакар Кейта
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Почина бившият президент на Мали Ибрахим Бубакар Кейта, който бе свален от власт с военен преврат през август 2020 г., предадоха Франс прес и Ройтерс.

препоръчано

Причина за смъртта му не бе посочена.

76-годишният Кейта е починал тази сутрин в дома си в столицата Бамако, съобщи негов роднина за АФП.

Новината бе потвърдена пред Ройтерс от бивш министър на правосъдието и съветник на покойния.

Кейта бе начело на нестабилната западноафриканска държава, където са активни джихадистки групировки, от септември 2013 г. до август 2020 г. През този бурен период ислямистки бунтовници превзеха големи части от централната и северната част на страната, което допринесе за намаляването на популярността на президента.

Кейта бе свален от власт с военен преврат след месеци на антиправителствени протести.

Миналата неделя Икономическата общност на западноафриканските държави (ЕКОВАС) наложи нови санкции на Мали, тъй като управляващата хунта не изпълнява обещанието си да свика избори, отбелязва БТА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК