Почина вокалистът на британската пънк група "The Pogues"

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Почина вокалистът на британската пънк група "The Pogues"

14421
на 30.11.2023
Почина вокалистът на британската пънк група The Pogues
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Певецът-композитор и фронтмен на "The Pogues" Шейн Макгоуън почина на 65-годишна възраст след влошено здраве и престой в болница, предаде Би Би Си.

препоръчано

Музикантът, чиито хитове включват "Fairytale of New York" от 1988 г. и "A Pair of Brown Eyes", не се чувстваше добре от известно време. Той имаше и проблеми с наркотиците и алкохола.

Съпругата му Виктория Мери Кларк каза, че Шей е бил целия ѝ свят. Та написа в Instagram: "Не знам как да кажа това, така че просто ще го кажа. Шейн... отиде при Исус и Мария и красивата му майка Тереза." Тя допълни, че "той винаги ще бъде светлината, която държа пред себе си и мярката на моите мечти, любовта на живота ми, и най-красивата душа, и красивият ангел, и Слънцето, и Луната, и началото и края на всичко".

В изявление на говорителя на музиканта бе потвърдено, че той е починал тихо, на 30-ти ноември, а до него са били съпругата и сестра му.

Шейн Макгоуън е роден в Кент, в семейство на ирландски имигранти. Той създава групата "The Pogues"  и е нейн фронтмен от 1982 г. до разпрадането на бандата през 2014 г.

През 2018 г. е удостоен с награда за цялостно творчество на парти по повод 60-ия рожден ден в Националната концертна зала в Дъблин.

Документалният филм за живота му "Crock Of Gold: A Few Rounds With Shane MacGowan" бе издаден през 2020 г. Той беше близък приятел с ирландската певица Шинейд О'Конър, която почина през юли .

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си
ПИК TV x
Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има привременно правителство, защото партиите нямат пари за нови избори Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има "привременно" правителство, защото партиите нямат пари за нови избори
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК