Почина един от най-известните адвокати в България - Лена и Никола Минчев част от кантората му

Епицентър

Почина един от най-известните адвокати в България - Лена и Никола Минчев част от кантората му

708295
на 29.05.2023
Почина един от най-известните адвокати в България - Лена и Никола Минчев част от кантората му
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Един от най-известните адвокати в България – Асен Джингов, е починал внезапно само месец, след като навърши 58 години. Тъжната вест съобщи съпругата му Биляна Цонова-Джингова във Фейсбук.

препоръчано

Асен Джингов, който е управляващ съдружник и един от четиримата съдружници-основатели на Адвокатско дружество "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", също така ръководеше практически групи по сливания и придобивания, общо корпоративно право и банково и финансово право. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1991 г., както и Академията по американско и международно право в Далас (Academy of American and International Law) през 1993 г. 

Преди да започне скоротечната си политическа куролация, Лена Бориславова почукала на вратите на много кантори, за да си търси работа. Няколко от тях й показали изхода, а от една - направо я изгонили. Намерила си място именно в дружеството "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков".

Пак там, като разносвач на призовки, е работил и съпартиецът й в ПП - Никола Минчев. Неговите връзки там пък са още по-дебели, защото старши партньор там е майка му Весела Станчева-Минчева.

Около работата на Лена в кантората гръмнаха редица скандали, след като през 2022 г. стана ясно, че са подписани три договора с държавата. Договорът на “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” със “Сердика спортни имоти” към Министерството на младежта и спорта, е сключен 5 дни, след като на 20 май ПГ на ИТН гласува “за” решението на Слави Трифонов “Има такъв народ” да напусне коалицията, подкрепяща правителството.

На 13 юни министърът на младежта и спорта Радостин Василев напусна четата на Слави с петима народни представители, а за вота на 2 октомври стана водач на листата на “Продължаваме промяната” в Габрово, откъдето влезе в 48-я парламент. С други думи - със 117 350 лева от държавното дружество, на което е принципал, Радостин Василев си капарира депутатско място в “Продължаваме промяната”. По същото това време Лена Бориславова е началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков и негова дясна ръка. А синът на Весела Станчева-Минчева - Никола Минчев, е председател на 47-я парламент.

Два договора с “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ сключва Министерството на науката и образованието с министър Николай Денков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Росен Желязков готов отново да оглави парламента: Решението дали ще отида в Брюксел няма да е само мое (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Росен Желязков готов отново да оглави парламента: Решението дали ще отида в Брюксел няма да е само мое (ВИДЕО)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК