Почина ловецът на глави Боба Фет от "Междузвездни войни"

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Почина ловецът на глави Боба Фет от "Междузвездни войни"

18816
на 18.12.2020
Почина ловецът на глави Боба Фет от Междузвездни войни
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Джеръми Бълок - британският актьор, който първи слага шлем, наметало и ракетна раница, за да изиграе ловеца на глави Боба Фет в оригиналната трилогия "Междузвездни войни", почина на 75-годишна възраст, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес, позовавайки се на агентите му от "Браун, Симкокс и Андрюс".

Бълок е починал в болница в Лондон от усложнения, свързани с болестта на Паркинсон, от която страда от години.

препоръчано

Джеръми Бълок се появява за първи път като ловеца на глави Боба Фет в "Империята отвръща на удара" (1980) - петия епизод от култовата космическа сага. Британецът отново изпълнява ролята в шестия епизод "Завръщането на джедаите" (1983).

"Загубихме най-добрия ловец на глави в галактиката", написа в Туитър актьорът Били Дий Уилямс, който в образа на Ландо Калризиан участва в ключови сцени с Бълок.

Изпълнителят на ролята на Люк Скайуокър Марк Хамил на свой ред написа в социалната мрежа, че Джеръми Бълок е бил "въплъщението на английския джентълмен".

"Прекрасен актьор, възхитителна компания и толкова добър към всеки, който има късмета да се срещне или да работи с него. Ще ми липсва много. Изключително съм благодарен, че го познавах. Почивай в мир, Джеръми", гласи туитът на Хамил.

Роден в Лестър, Великобритания, Джеръми Бълок започва кариерата си като тийнейджър, снимайки се в телевизионни реклами. Актьорът изпълнява малки роли в многобройни телевизионни продукции, сред които "Доктор Кой". Бълок се е снимал и в три филма от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд.

Бълок оставя след себе си съпруга и трима синове, предава БТА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК