Почина скандалният турски духовник Фетхуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган

СВЕТЪТ ДНЕС

Почина скандалният турски духовник Фетхуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган

23503
преди 5 часа
Почина скандалният турски духовник Фетхуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Турският духовник Фетхуллах Гюлен е починал на 83-годишна възраст в САЩ, Пенсилвания. Свързани с гюленисткото движение акаунти, включително племенници на Гюлен, публикуваха съобщения, че той е починал от сърдечносъдови проблеми. Над две десетилетия Фетхуллах Гюлен живееше в имение в Пенсилвания, което използваше като щаб на движението си, предава БГНЕС.

препоръчано

Властите в Анкара обвиняваха Гюлен, че той е организатора на неуспешния преврат от 15 юли 2016 г., при който в Турция бяха убити 252 души, а над 2 700 бяха ранени. Президентът Реджеп Таийп Ердоган многократно е искал от Вашингтон да екстрадират Гюлен, но без успех.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид. Борисов: Трябва да победим така, че да можем да направим правителство (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид. Борисов: Трябва да победим така, че да можем да направим правителство (ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК