Почина собственикът на KFC

Америка

Почина собственикът на KFC

16225
на 24.11.2022
Почина собственикът на KFC
Автор:   ПИК

Джон Уай Браун-младши - бивш губернатор на щата Кентъки от Демократическата партия, почина на 88-годишна възраст. Той ще бъде запомнен като ресторантьорския магнат, който превърна KFC в глобален гигант за бързо хранене, но и като уважаван политик и държавник.

препоръчано

"Нашият баща Джон Уай Браун-младши не само мечтаеше да сбъдне невъзможното, но той следваше своя блян до самия край. Неговото положително отношение и жажда за живот бяха ненадминати и му позволиха да победи многократно", се казва в изявление на семейството, цитирано от CNN.

"Всеки ден беше едно вълнуващо приключение за него. Той беше достоен губернатор на Кентъки, който се гордееше с родния си щат и неговите жители. Той има множество забележителни постижения, но най-вече обичаше семейството си с цялото си сърце, а ние на свой ред го обожавахме. Ние сме съкрушени от вестта за неговата смърт, но намираме утеха в това, което той написа в един от последните си дни, "Никога не съм бил толкова щастлив".

След служба в резерва на армията на САЩ през 1964 г. Браун закупува Kentucky Fried Chicken Браун и превръща KFC в известно име, като за кратко време веригата става най-голямата за бързо хранене в света.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК