Почистиха отново паметникът на Съветската армия

ЧАС ПИК

Почистиха отново паметникът на Съветската армия

6445
на 16.12.2015
Почистиха отново паметникът на Съветската армия
Автор:   ПИК

За поред път бе осквернен паметникът на Съветската армия. След този срамен акт, БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, Младежкото обединение на левицата, както и председателят на форум България – Русия и издател на вестник Земя Светлана Шаренкова почистиха този символ на победата над фашизма, съобщиха от БСП.

препоръчано

„Това е работа на млади хора, които търсят някаква политическа изява, търсят популярност и намират най-неудачното и неподходящо място, за да я изразят. Те трябва да знаят, че този паметник е символ на една много страшна война и на един много велик подвиг. Подвиг, извършен от съветския народ, както и от много европейски народи, включително и българския”, коментира Светла Шаренкова. Тя припомни на всички, които са рисували върху паметника на Съветската армия, че той е символ на победата над фашизма. „Тези младежи трябва да знаят, че всеки път, когато паметникът се изрисува, ние от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и Младежкото обединение на левицата отново ще го чистим”, категорична бе тя и допълни, че паметниците ни са носители именно на българската памет, независимо от оценката- какво символизират те.

Според председателя на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова кметската управа и госпожа Фандъкова отдавна трябваше да вземат мерки историческите паметници в столицата да не се поругават. „Паметникът на Съветската армия вече се превърна в място за изразяване на политическа позиция, но в крайна сметка, по никакъв друг начин неподплатена. Да драскаш паметници и да имаш политическа позиция- са две различни неща. Крайно време е да оставим историята на спокойствие и да погледнем в бъдещето”, каза Делибалтова.

Сподели:
Бомба x
Под какви заболявания се “маскира” депресията Под какви заболявания се “маскира” депресията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 276
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това