По двама граждани на САЩ и Канада отвлечени в Нигерия

Африка

По двама граждани на САЩ и Канада отвлечени в Нигерия

12664
на 18.01.2018
По двама граждани на САЩ  и Канада отвлечени в Нигерия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Двама граждани на САЩ и двама канадци са отвлечени в северния нигерийски щат Кадуна, предава Франс Прес, цитирана от Фокус.

препоръчано

Агенцията се позовава на данни от полицията.

Съгласно разпространената информация, "неизвестни въоръжени мъже" са отвлекли четиримата на път за столицата Абуджа. При инцидента, който се е случил във вторник, са загинали двама представители на правоохранителните органи, които са ескортирали чужденците.

Властите не представиха допълнителни подробности, но увериха, че се използват "всички възможни средства" за освобождаване на отвлечените и арестуването на похитителите.

Във Вашингтон представител на Държавния департамент спомена за отвличането само на един гражданин на САЩ.

"Ние сме наясно с докладите за гражданин на САЩ, отвлечен в Нигерия", коментира пред агенцията официалното лице, пожелало анонимност, като същевременно увери, че "сигурността и защитата на американските граждани в чужбина са сред нашите най-важни приоритети".

 

Държавният департамент призова американските граждани да "преразгледат" пътуването си до Нигерия, като предупреди за опасност от "престъпления като въоръжени грабежи, нападения, убийства, отвличания и изнасилвания, които са често срещани в цялата страна".

Канадските власти също потвърдиха, че са известени за отвличането на двама свои граждани.

 

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК