По-сериозен конфликт в Близкия Изток би вдигнал цените на горивата

Икономика

По-сериозен конфликт в Близкия Изток би вдигнал цените на горивата

12041
на 19.08.2024
По-сериозен конфликт в Близкия Изток би вдигнал цените на горивата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Цената на суровия петрол продължава да върви надолу, противно на рисковите ситуации в света и заплахата от военни конфликти. Това съобщи пред Би Ти Ви Светослав Бенчев, председател на Петролната и газова асоциация.

препоръчано

Той посочи, че горивата са поевтинели с 3% през последния месец, като бензинът и дизелът са с цени около и под 2.60 лева за литър.

Ако обаче се разрази по-сериозен конфликт в Близкия Изток, в който е замесена страна-производител на петрол, то цената му може да достигне до 100 долара на световните борси (при около 80 долара сега), което би означавало поскъпване на горивата с 10-15 ст.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК