По 250 евро на ден губи всеки шофьор на камион заради Шенген по суша

Животът днес

По 250 евро на ден губи всеки шофьор на камион заради Шенген по суша

4867
преди 4 часа
По 250 евро на ден губи всеки шофьор на камион заради Шенген по суша
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Анализ на транспортния сектора показва, че средният престой на границата ни с Румъния при Видин е 16 часа, а при Русе е 11 часа. На границата между Унгария и Румъния опашките също са дълги и се чака, тъй като и Румъния чака да влезе в Шенген по суша.

препоръчано

Чакането по границата влияе на икономиката на страната и на цените на стоките. Един транспортен автомобил губи средно по 250 евро на ден в чакане по опашки, което влияе на транспортния бранш и на цените. 

Според международните шофьори, дори ако има двустранни споразумения  между балканските страни, ще има полза и всичко зависи от договорките. 

Кандидатът на Австрия за еврокомисар Магнус Брунер: България и Румъния имат правото да се възползват от предимствата на Шенген в пълния им обхват

"Тази опашка със Сърбия на "Калотина" - потресаваща е, има 50 камиона до кантара, тази граница я минавам на излизане за два часа. При Румъния преминаването става много трудно и тежко", прави паралел шофьорът Димитър Майсторов.

Около 8% от износа на стоки са по въздух и по вода, останалите 92% са по суша. Влизането в сухопътен Шенген ще е глътка въздух за всички по веригата - превозвачи, търговци и потребители. 

Над 1 млрд. лева са загубите за българската икономика заради липсата на сухопътен Шенген, показват изчисленията.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК